Filip Chudý Rôzne

Testovanie v Trenčíne sa blíži: Hľadajú sa posily, ponúkajú takéto ODMENY

Testovať sa bude aj v Trenčíne. Mesto hľadá administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov, ktorí by mu pomohli.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie v Trenčíne sa blíži: Hľadajú sa posily, ponúkajú takéto ODMENY
25
Galéria
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Celoplošné testovanie na COVID-19 sa nevyhne ani Trenčínu. Prvé bude počas budúceho týždňa (od piatka 30. októbra do nedele 1. novembra). Opakované testovanie o ďalší týždeň neskôr (od piatka 6. novembra do nedele 8. novembra). Čas je od 8.00 hod. do 12.00 hod. a od 13.00 hod. do 20.00 hod.

Miesta

Je pravdepodobné, že vo viacerých prípadoch bude odberové miesto totožné s volebnou miestnosťou. Môže však dôjsť i ku zmenám. Ak to bude organizačne a technicky možné, budú niektoré odberové miesta i vo vonkajšom priestranstve.

Mesto Trenčín na svojej stránke oznámilo, že do testovacieho tímu potrebuje dvoch administratívnych pracovníkov a ľubovoľný počet dobrovoľníkov.

O práci

Ako ďalej uvádza, administratívny pracovník vykonáva zodpovednú prácu, kde sa nesmie pomýliť. Bude registrovať prichádzajúce osoby na testovanie a vykonávať s tým spojené administratívne úkony. „Ministerstvo obrany SR (MO SR) určilo dennú odmenu pre administratívneho pracovníka 70 eur za deň. Mesto Trenčín poskytne stravné lístky v hodnote 8 eur za deň,“ ozrejmilo mesto Trenčín s tým, že MO SR zabezpečí ochranné pomôcky.

Dobrovoľník vykonáva pomocné práce pre testovací tím. „Usmerňuje čakajúcu verejnosť a pod. MO SR zabezpečí respirátory, viaceré chirurgické rukavice. Mesto Trenčín poskytne stravné lístky v hodnote 8 eur za deň,“ doplnilo mesto.

Registrovať sa možno TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM