Rôzne

Tisíce cyklistov jazdia v okolí Trenčína: Najobľúbenejšia trasa je pod Skalkou

Rebríčku obľúbenosti kraľuje cyklotrasa popod Skalku. Denne sa po nej prevezie v priemere 777 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Tisíce cyklistov jazdia v okolí Trenčína: Najobľúbenejšia trasa je pod Skalkou
5
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Cyklotrasu z Trenčína do Nemšovej, ktorá vznikla v rámci cezhraničného projektu Na bicykli po stopách histórie, využilo počas júla takmer 41 000 ľudí. Denne sa po nej prevezie v priemere 777 cyklistov. Informoval o tom Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

„Denné maximum na tejto cyklotrase zaznamenal sčítač koncom júna, bolo to skoro 4 900 cyklistov. Za sedem mesiacov tohto roka sa popod Skalku previezlo 144 722 ľudí,“ povedal cyklokoordinátor TSK Ondrej Repka.

V poradí tretí sprístupnený úsek Vážskej cyklomagistrály medzi Novým Mestom nad Váhom a Trenčínom využilo za prvý mesiac od jeho oficiálneho otvorenia podľa neho viac ako 18 000 cyklistov, denný priemer sa pohybuje na úrovni 637 ľudí a najviac vyťažené bývajú zväčša nedeľné dni.

„Cyklotrasy ľudia využívajú nielen na relax a šport, ale aj na dochádzanie do práce. Teší ma, že aj takýmto spôsobom všetci spoločne prispievame k ochrane životného prostredia,“ dodal predseda TSK Jaroslav Baška.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM