Hokej

Trenčania vyhrali dve tretiny, ale z víťazstva sa netešili: Doplatili na výpadok

Hokejisti HK Dukla Trenčín prehrali v 37. kole Tipos extraligy s HC 05 Banská Bystrica 3:4.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania vyhrali dve tretiny, ale z víťazstva sa netešili: Doplatili na výpadok
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Úvod stretnutia dvoch tímov s dobrou formou sa niesol vo vyrovnanom duchu. V 3. minúte vystihol rozohrávku súpera Ackered, ale nenašiel medzierku v postavení brankára Belányiho. Miernu aktivitu pretavili Trenčania do prvej presilovky a následne i do úvodného gólu. Na konci rýchlej akcie bol Berisha, ktorý zblízka prestrelil chrániče gólmana baranov. O minútu mohol vyrovnať Breton, no proti bol Valent. O chvíľku neskôr Sukeľ prenikol popri mantineli. Našiel Ihrnačáka, ktorý aj keď bol tiesnený nebezpečne preveril pozornosť brankára Dukly.

Druhá tretina

Bystričania dohrávali v úvodných minútach presilovú hru ešte z prvej dvadsaťminútovky. Dostali sa do tempa a v 22. minúte zostal medzi kruhmi dobre postavený D'Aoust. Jeho pohotovú strelu vyrazil Valent. V 26. mal upokojujúci druhý gól vojakov na hokejke Chromiak, ktorý však na Belányiho nevyzrel. Hosťom sa výraznejšia aktivita na začiatku druhej polovice zápasu vyplatila. Dvorský sa prekľučkoval z rohu klziska a strelou po ľade prestrelil Valentove betóny.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

O dve minúty neskôr sa Valent hodil pod nohy Kabáčovi a mal šťastie, pretože puk prešiel za oboch hráčov, no do bránky sa nedokotúľal. Trenčania pridali a v 37. minúte Berisha zblízka nedokázal prepasírovať puk do bránky. A tak sa skóre menilo na opačnej strane. Po chybe obrancu a rýchlej prihrávke trafil poloprázdnu bránku Jakub Sukeľ. Zlé chvíľky Trenčanov pokračovali. Po nedorozumení v rohu klziska sa k puku dostal Ihnačák a poľahky skóroval do opustenej bránky.

Tretia tretina

Hneď na začiatku tretej tretiny boli domáci hráči opäť nekoncentrovaní. Faško-Rudáš prihral pred odkrytú bránku Jakubovi Sukeľovi a ten upravil už na 1:4. Trenčania sa však nechceli vzdať. Už o necelú minútu bolo 2:4. V neprehľadnej situácií sa dobre zorientoval Hecl a prepasíroval puk za Belányiho chrbát.

Domáci tím zvýšil aktivitu, no hostia pozorne bránili. Až v 52. minúte sa uvoľnil Valach a strelou pod hornú žŕdku zdramatizoval zápas na 3:4. V závere mal vyrovnanie na hokejke Reddick, no gólman baranov zasiahol betónom. Trenčanom nepomohla ani záverečná hra bez brankára a body cestovali pod Urpín.

Sumár

HK Dukla Trenčín – HC 05 Banská Bystrica 3:4 (1:0, 0:3, 2:1)

Góly: 10. Berisha (Paukovček, Hecl), 42. Hecl (Ackered), 52. Valach (Kettunen, Reddick) – 33. Dvorský (Sloboda, Lamper), 39. J. Sukeľ (Ihnačák, Breton), 40. Ihnačák, 41. J. Sukeľ (Faško-Rudáš, Ihnačák). Vylúčení na 2 min: 3:3, presilovky a oslabenia: 0:0 Rozhodovali: J.Tvrdoň, Fridrich – Synek, J.Konc ml.
Trenčín: Valent – Lemcke, Ackered, E.Švec, Starosta, Urban, Rajnoha, Párička – Berisha, Paukovček, Hecl – Kettunen, Rehuš, Okuliar – Chromiak, Reddick, Valach – Krajč, J.Švec, Sojčík – Kukuča
B. Bystrica: Belányi – Crevier-Morin, Breton, Ďatelinka, Cardwell, Bdžoch, Žiak, Ganz – Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ – D'Aoust, M.Sloboda, Vašaš – P.Lamper, Dvorský, Kriška – Výhonský, Tamáši, Kabáč – Mlynarovič

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM