Aktualizované Hokej

Koniec víťaznej série na pôde rivala: Trenčania nestačili na Slovan, FOTO

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v zápase 36. kola Tipos extraligy doma nad Duklou Trenčín 4:3. Hostia tak prišli o šesťzápasovú víťaznú sériu.

Ilustračný obrázok k článku Koniec víťaznej série na pôde rivala: Trenčania nestačili na Slovan, FOTO
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prvú gólovú šancu mali domáci hokejisti, Uram v 3. minúte zachytil rozohrávku Dukly a išiel sám na Karjalainena, no ten si s jeho nájazdom poradil. Aj prvá šanca Trenčanov vzišla z chyby súpera pre rozohrávke. Brodzinski prihral rovno na hokejku Okuliara, no stihol vykorčuľovať spoza bránky a hokejkou mu zablokoval strelu.

Slovan si zahral od 9. minúty presilovku a dokázal ju využiť na úvodný gól. Zigo poslal krížnu prihrávku na pravý kruh Meszárošovi a ten tvrdou strelou rozvlnil sieť. Trenčania odpovedali v 14. minúte, keď sa strelou od modrej presadil Ackered – 1:1. V závere tretiny mohol poslať domácich znovu do vedenia Zigo, ale v dobrej šanci Karjalainena neprekonal.

Druhá tretina

Hneď po prestávke si to však vynahradil, keď nabil na modrú Štajnochovi a trenčiansky brankár, ktorý mal zakrytý výhľad nestihol zareagovať. Aj tretí gól v zápasu tak zaznamenal obranca. V ďalších minútach tempo hry upadlo a chýbali šance. Dukla si ich vytvorila počas presilovky v 28. minúte, no vyrovnať sa jej nepodarilo.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Ako treba využívať početné výhody potom predviedli „belasí“ v 33. minúte, keď sa presadil Kytnár a zvýšil už na 3:1. Slovan bol aktívnejší aj v zostávajúcich minútach druhého dejstva, no gól už nepridal.

Tretia tretina

V úvode tretej časti však doplatil na zbytočné vylúčenia a Trenčania dokázali vyrovnať za 50 sekúnd. Najprv využil presilovku Ackered, keď si jeho strelu nešťastne zrazil do vlastnej siete Sersen a chvíľu na to pridal tretí gól do domácej siete Sádecký, ktorý dorazil puk po strele Lemckeho, ktorú Parks vyrazil.

O triumfe domácich nakoniec rozhodol v 56. minúte po prečíslení Harris. Trenčania si v závere vyskúšali hru bez brankára, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

Sumár

HC Slovan Bratislava – HK Dukla Trenčín 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

Góly: 10. Meszároš (Zigo, Harris), 21. Štajnoch (Zigo, Urbánek), 33. Kytnár (O'Donnell, Sersen), 57. Harris (Zigo, Urbánek) – 14. Ackered (Lemcke, Hecl), 46. Ackered, 46. Sádecký (Lemcke, E. Švec). Rozhodovali: Hronský, Stano – D. Konc ml., J. Konc ml., vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše: Harris 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
HC Slovan Bratislava: Parks – Brodzinski, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Maier, Bačik – O'Donnell, Kytnár, Šišovský – Urbánek, Harris, Zigo – Matoušek, Bortňák, Kundrik – Ranford, Jendek, Uram – Jasenec
HK Dukla Trenčín: Karjalainen – Lemcke, Ackered, E. Švec, Starosta, Urban, Rajnoha, Pobežal – Chromiak, Paukovček, Hecl – Kettunen, Rehuš, Okuliar – Berisha, Reddick, Valach – Sádecký, J. Švec, Sojčík – Krajč

Hlasy trénerov

Róbert Döme, tréner HC Slovan Bratislava: „Vedeli sme, že Trenčín je vo výbornej forme a v posledných zápasoch dokazoval, že sú kandidáti na majstra. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas a pripravili sme sa na nich. Súhlasím s kolegom, že sme hrali o kúsok lepšie, i keď tam boli pasáže, v ktorých nás Trenčín zatlačil. Nakoniec sme dali ten gól my."

Peter Frühauf, asistent trénera Trenčína: „Bolo vidno, že Slovan prišiel pripravený na nás, boli silní v osobných súbojoch, v prvej polovici zápasu mali veľmi veľa zblokovaných striel. My sme na druhú stranu boli mäkkí, za prvé dve tretiny sme vyhrali veľmi málo osobných súbojov. Aj keď sme sa dostali späť do zápasu, tak záver vyšiel mužstvu, ktoré bolo lepšie."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite aj zábery zo zápasu.

FOTO: HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín 4:3
14
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM