Rôzne Video

Trenčianske výstavisko po pandémii OŽILO: Burza starožitností lákala masy, VIDEO

Po dvoch pandemických rokoch v sobotu opäť ožilo trenčianske výstavisko Expo Center. Tradičná burza starožitností prilákala stovky návštevníkov.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa organizátora burzy Petra Kvasnicu nájdu záujemcovia na burze všetko, čo sa týka starožitností – od hrdzavého klinca až po predmety zo zlata. Súčasťou burzy sú aj gazdovské trhy.

Ďalšie termíny

„Nerád sa tým chválim, ale zberateľská burza v Trenčíne je asi najväčšou na Slovensku. Naposledy sme ju robili v marci 2019 a som rád, že aj po dvojročnej prestávke si sem ľudia našli cestu. Skrátka, zberateľstvo starožitností je podobné ako iné koníčky, jedna veľká vášeň,“ skonštatoval Kvasnica s tým, že len v pavilónoch výstaviska bolo v sobotu asi 700 predajných stánkov.

Ako dodal, do júna majú od výstaviska Expo Center potvrdené ďalšie termíny, všetko bude záležať na tom, ako sa vyvinie pandemická situácia.

Správy z Trenčína a okolia

Únik z reality

Podľa návštevníčky burzy Moniky nie je zbieranie starožitností len doménou mužov. „Ja zbieram drahokamy, polodrahokamy a kamene a dnes som našla asi novú oblasť – kúpila som si svoj prvý ďalekohľad. Je krásny, zachovalý a videla som ich viac druhov. Takže v budúcnosti si viem predstaviť, že by som si kúpila aj ďalší,“ priblížila návštevníčka výstavy.

Pre Stanislava je zberateľstvo ani nie tak vášňou, ako skôr únikom z reality. Jeho zberateľkou oblasťou sú staré bankovky. I keď doma zberatelia nie vždy nájdu pre ich koníček pochopenie, burzu v Trenčíne si ujsť nenechá. „Na burze nájdem vždy niečo pekné a zaujímavé,“ zdôraznil zberateľ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako to na podujatí vyzeralo.

FOTO: Burza starožitností a gazdovské trhy v Trenčíne
10
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Viac správ zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM