Hokej

Trenčianska Dukla bude jediná: Ako to bude s kádrom na novú sezónu?

Po predčasnom konci predchádzajúcej hokejovej sezóny sa pomaly začína príprava na tú novú. Príprava na suchu bude len v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska Dukla bude jediná: Ako to bude s kádrom na novú sezónu?
Zdroj: TASR

Tradičnú letnú májovú prípravu na suchu začne z účastníkov hokejovej Tipsport Ligy iba Dukla Trenčín. Zverenci Jána Pardavého by ju mali odštartovať 18. mája, ostatné tímy ju neabsolvujú. Situácia v ich kluboch je po predčasne ukončenej sezóne pre pandémiu koronavírusu nejasná, najväčšie problémy hlási Detva. Prezident klubu Róbert Ľupták uviedol, že ak mu nepomôže mesto, hokej na južnom okraji Poľany skončí. Bratislavský Slovan rokuje s novým investorom, situáciu by mali vyriešiť letné mesiace.

Iný formát

Tréneri „vojakov“ naplánovali štart spoločnej prípravy v inom formáte, ako v uplynulých rokoch.

„My sme vždy začínali ako jediní individuálne, teraz sa to otočilo. Ale je to takto lepšie, hráči sú spolu, majú k dispozícii posilňovňu, to by si inak museli platiť. Je to lepšie pre nich, aj pre trénerov," povedal manažér klubu pre legislatívu Eduard Hartmann.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zmluvu nemá nikto

Prvú fázu prípravy na novú sezónu začne zhruba dvadsiatka hráčov, s mnohými z nich rátajú v Trenčíne aj napriek tomu, že ešte nemajú zmluvu: „V kádri máme hráčov z uplynulej sezóny, ktorý je doplnený o juniorov. Zmluvu nemá zatiaľ žiadny hokejista, ale ústne dohody už máme s viacerými. Ostatné doplnenie kádra je hudba budúcnosti, uvidíme, ako sa vyvinie celá situácia.“

FOTO: Hokejisti Dukly Trenčín v príprave na novú sezónu
11
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM