Hokej

Trenčianska Dukla krok od postupu: Na štvrťfinále play-off má tri mečbaly

Štart do predkola play-off vyšiel hokejistom Dukly Trenčín na jednotku. Zvládli aj druhý domáci zápas a rozhodnúť už môžu na pôde súpera.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska Dukla krok od postupu: Na štvrťfinále play-off má tri mečbaly
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Hokejisti Dukly Trenčín zdolali vo štvrtkovom druhom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy HC'05 Banská Bystrica 4:1 a v sérii hranej na tri víťazstvá vedú už 2:0. Svoj postup do štvrťfinále môžu spečatiť už v sobotu 27. marca, keď je na programe tretí duel vo Zvolene, kde hráva v tejto sezóne domáce zápasy Banská Bystrica.

Prvá tretina

Od úvodných minút sa hral svižný hokej, oba tímy sa snažili najmä strážiť si obranné pásmo a vyrážať do nebezpečných protiútokov. V 4. minúte mohol otvoriť skóre Sojčík, ktorému prenechal puk Sádecký, no pripraveného Belányiho neprestrelil. V polovici 11. minúty zostal pred bránkoviskom nepokrytý Faško-Rudáš, avšak puk nedokázal dobre tečovať.

V 14. minúte stálo pri „vojakoch“ šťastie. Hostia dosiahli gól, ale ten neplatil, pretože Valent pred ním vykopol bránku zo svojej pozície. V závere tretiny neuspel ani Sádecký, ktorý v oslabení rýchlostne prevýšil súperov a preveril pozornosť brankára „baranov“.

Druhá tretina

Trenčanom vyšiel ideálne vstup do druhej tretiny. Vyrazený puk poslal zadovkou Paukovček na úplne voľného Sojčíka a ten už nemal problém trafiť odkrytú časť bránky. Bystričania mali ideálnu možnosť vyrovnať v nasledujúcich minútach, keď hrali dve presilové hry po sebe v krátkom slede. Paradoxne do najvážnejšej šance sa dostal Sojčík, ktorý bekhendovým zakončením neprekonal Belányiho.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V polovici stretnutia vystrašil hosťujúceho brankára Sojčík, no ten ukázal výborný reflex. V 34. minúte Devine vyzval na pästný súboj Ihnačáka, ten odmietol, ale obranca Crevier-Morin nie, a tak obaja skončili predčasne pod sprchami. V závere prostrednej časti mali barani na hokejke vyrovnanie. Vzápätí Tamáši vybojoval puk za bránkou, no Výhonský zblízka puk cez Valentov betón neprepasíroval.

Tretia tretina

Začiatok tretej dvadsaťminútovky patril Dukle. Sojčík nabil Starostovi, ale jeho strelu vyrazil brankár hostí. V 44. minúte zostal puk pred Rehušom a ten bez problémov do odkrytej bránky zvýšil na 2:0. O pol minútu neskôr už Dukla viedla trojgólovým rozdielom, vyrazený puk do siete poslal Berisha.

V 50. minúte Dukla už definitívne rozhodla o svojom triumfe, keď nebránený Rehuš pohodlne upravil na 4:0.

V samom závere sa hosťom podarilo dosiahnuť čestný úspech, keď sa umiestnenou strelou v presilovej hre presadil Faško-Rudáš.

Sumár

HK Dukla Trenčín – HC'05 Banská Bystrica 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Góly: 21. Sojčík (Paukovček, Sádecký), 44. Rehuš (Jalasvaara, Kukuča), 45. Berisha (Švec), 50. Rehuš (Kettunen, Bokroš) – 58. Faško-Rudáš (Breton, Ihnačák). Rozhodovali: Snášel, Müllner – Gegáň, Bogdan, vylúčení: 12:8 na 2 min, navyše Devine – Crevier Morin 5 min +DKZ (obaja za bitku), Kabáč 10 min za bitku, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Dukla Trenčín: Valent – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Sádecký, Paukovček, Sojčík – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, J. Švec, Kettunen – Devine, Ferényi, Krajč – Krajčovič
Banská Bystrica: Belányi – Crevier-Morin, Breton, Ďatelinka, Cardwell, Jago, Bdžoch, Žiak – Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ – Vašaš, Mlynarovič, Melcher – D'Aoust, Sojka, Kriška – Výhonský, Tamáši, Kabáč

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM