Futbal

Nádherné športové gesto AS Trenčín: Poslali chlapské slovo

Najvýznamnejšia pohárová súťaž na Slovensku sa musí dohrať v skrátenom formáte. Dva kluby Fortuna ligy však však prišli so skvelým nápadom.

Ilustračný obrázok k článku Nádherné športové gesto AS Trenčín: Poslali chlapské slovo
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenské prvoligové futbalové kluby AS Trenčín a FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble zareagovali na zúženie aktuálneho ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu na tímy prvej a druhej ligy peknými gestami. Hoci mimo súťaže, zápasy s ich pôvodnými súpermi zo Spišského Podhradia, resp. Kežmarku odohrajú.

„Rozhodnutie zodpovedných orgánov o zúžení aktuálneho ročníka Slovnaft Cupu na tímy prvej a druhej ligy chápeme a rešpektujeme. Cítime však s mužstvami, pre ktorých zápasy proti prvoligovým tímom sú často vrcholom za veľmi dlhé obdobie. Profesionálny futbal nemôže žiť bez amatérskeho a naopak,“ oznámil na oficiálnom webe AS.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Veríme, že situácia ohľadom pandémie bude počas budúceho súťažného ročníka celkom iná. Bude priať športu a návratu nielen na ihriská, ale aj na tribúny. Radi by sme na súpera zo Spiša narazili v rovnakej fáze súťaže. Ak by nás žreb nedal dohromady, nechceme zostať dlžníkom. Na Spiš posielame naše slovo, že v priebehu tohto alebo nasledujúceho roka nájdeme termín vzájomného zápasu či už pod Spišským alebo Trenčianskym hradom,“ doplnil AS.

Do Kežmarku mal pricestovať ViOn Zlaté Moravce – Vráble v rámci štvrtého kola. Pandémia koronavírusu ale zhatila plány všetkým. Napriek tomu „vionisti“ pod Vysoké Tatry vycestujú. Urobili veľké gesto, ktorým chcú Kežmarčanom pomôcť a vynahradiť zrušený pohárový súboj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM