Rôzne

Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne chcú modernizovať: Projekt je už na stole

Poslanci to odklepli. Mesto Trenčín chce za tri milióny eur zrekonštruovať Zimný štadión Pavla Demitru.

Ilustračný obrázok k článku Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne chcú modernizovať: Projekt je už na stole
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mesto Trenčín chce s pomocou Fondu na podporu športu zrekonštruovať za tri milióny eur Zimný štadión Pavla Demitru. Mestské zastupiteľstvo schválilo v stredu podanie žiadosti o poskytnutie príspevku na rekonštrukciu.

Maximum

Podľa trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka má mesto hotovú projektovú dokumentáciu aj s právoplatným stavebným povolením.

„Môžeme žiadať maximálne 1,5 milióna eur, rovnakú sumu by do rekonštrukcie investovalo mesto,“ skonštatoval Rybníček s tým, že termín podávania žiadosti o príspevok z Fondu na podporu športu je do konca marca, o príspevku by sa malo rozhodnúť v máji.

Projekt

Projekt zahŕňa rekonštrukciu strechy zimného štadióna, zastabilizovanie slaboprúdov, novú vzduchotechniku, nové ozvučenie a zlepšenie akustiky. Následne by chceli na štadióne urobiť nové opláštenie. Podľa Rybníčka by v prípade uspenia so žiadosťou o príspevok bola rekonštrukcia pekným darčekom k budúcoročným oslavám 60. výročia vzniku hokejového klubu Dukla Trenčín.

„Ak všetko pôjde podľa plánu, začať s rekonštrukciou by sme chceli v júli, ukončená by mala byť v januári budúceho roku. Sumu 1,5 milióna eur by sme do projektu dali z hospodárskeho výsledku mesta v minulom roku. O jeho rozdelení rozhodne mestské zastupiteľstvo v máji,“ uzavrel primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM