Aktualizované Futbal

Veľký moment histórie trenčianskeho futbalu: Prvé víťazstvo na novom štadióne

Nový štadión na Sihoti bol svedkom prvého triumfu futbalistov AS Trenčín v súťažnom zápase a zároveň spečatenia postupu do hornej šestky.

Ilustračný obrázok k článku Veľký moment histórie trenčianskeho futbalu: Prvé víťazstvo na novom štadióne
13
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotňajšom zápase 22. kola Fortuna ligy nad FC Spartak Trnava 2:0 a poistili si šieste miesto, ktoré im zaručuje účasť v nadstavbovej skupine o titul.

Prvý polčas

Trenčania potrebovali na istotu postupu do hornej šestky získať bod. V úvode stretnutia im akoby zodpovednosť zväzovala proti rozbehnutej Trnave nohy. Hostia boli v prvých minútach aktívnejší. V 6. minúte sa Cabral predral až do šestnástky. Prudkou prízemnou strelou preveril pripravenosť brankára Kukučku, ktorý chytal prvý fortunaligový zápas. Iniciatíva na hosťujúcich kopačkách bola aj naďalej, ale do vyložených šancí sa nedostávali.

A tak udrelo na opačnej strane. V 21. minúte sa presadil prízemnou strelou spoza šestnástky Čatakovič a poslal domácich do vedenia.

O jedenásť minút neskôr už mohli Trenčania viesť o dva góly. Slávik prenikol po krídle, prihral na nabehnutého Kmeťa, voči nemu však včas vybehol Rusov a jeho pokus v páde zachytil. Trnavčania sa snažili vyrovnať ešte do prestávky. V 37. minúte sa už do zakončenia dostával Ristovski, ale loptu tesne pred ním poslal do bezpečia obranca AS. V samom závere preveril pozornosť domáceho brankára Grič, no Kukučka bol na mieste.

Druhý polčas

V druhom polčase sa hra vyrovnala. V 58. minúte vysunul Demitra na krídle Kmeťa. Na jeho prízemný center si nabehol Corryn, no tesne pred ním odpratal loptu do bezpečia Turňa. O osem minút mohli Trnavčania vyrovnať. Po rohovom kope Twardzika vyskočil najvyššie Ristovski, ale jeho hlavičku vyškriabal spod brvna Kukučka. Domáci brankár mal plné ruky práce i v 76. minúte. Centrovaná lopta našla Cabrala. Ten pohotovo zakončil a Kukučka na dvakrát príležitosť zneškodnil.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

V závere mohol pridať gólovú poistku Ikoba, ale lopta mu šla na dlhú nohu a nedočiahol na ňu. Na opačnej strane sa do lopty oprel z 25 metrov pri priamom kope Kolesár a iba tesne minul ľavú tyč Kukučkovej brány. Napokon sa domáci Ikoba predsa len presadil. V predposlednej minúte si obhodil obrancu, krížnou strelou obstrelil brankára Rusova a uzavrel skóre na 2:0.

Sumár

AS Trenčín – FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 21. Čatakovič, 89. Ikoba. Rozhodovali: Prešinský – Ferenc, Hrmo, ŽK: 7. Slávik, 42. Kmeť, 78. Ikoba – 83. Trajkovski, bez divákov.
Trenčín: Kukučka – Slávik (46. Yem), Križan, Kapuadi, Pirinen (51. Pires) – Kmeť (67. Ikoba), El Mahdioui, Zubairu – Demitra (67. Gaži), Čatakovič, Corryn (81. Ghali)
Trnava: Rusov – Mikovič, Tumma, Twardzik, Turňa – Grič, Savvidis (79. Olejník) – Ristovski (71. Iglesias), Saymon, Bukata (71. Trajkovski) – Bamidele Isa (79. Kolesár)

Hlasy trénerov

Stijn Vreven, tréner Trenčína: „Bol to zaujímavý zápas proti kvalitnému súperovi. Trnava vyhrala posledné štyri zápasy. Nám dnes vyšli niektoré dôležité momenty. Začiatok bol síce v réžií súpera, no snažili sme sa presadiť a postúpiť do hornej šestky, čo sa aj podarilo. V prvom polčase sme dokázali streliť gól. Moji hráči ukázali túžbu po úspechu. Výborný výkon predviedol mladý brankár. V priebehu sezóny sme boli aj na dne tabuľky, teraz môžeme byť spokojní. Je to pre nás veľký úspech."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Myslím si, že dnes rozhodla efektivita. My sme síce mali šance, ale nepremenili sme ich. Prvých 20 minút nebol Trenčín na našej polovici. Potom po góle asi na 15 minút prevzal iniciatívu a ožil. Celkovo si dovolím povedať, že sme boli iniciatívnejší a relatívne aj mali zápas pod kontrolou, len sme nedokázali streliť gól."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM