Rôzne

Trenčianska hygienička otvorene: Ktorá mutácia tu prevláda a KEDY otvoria školy?

Školy, škôlky i jasle vo viacerých okresoch Trenčianskeho kraja budú naďalej zatvorené. Naznačili, kedy by ich mohli otvoriť.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska hygienička otvorene: Ktorá mutácia tu prevláda a KEDY otvoria školy?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Materské, základné, základné umelecké školy i jasle v okrese Trenčín zostanú aj od pondelka 15. marca pre zlú epidemickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19 zatvorené. Rovnaký zákaz sa vzťahuje i na okresy Nové Mesto nad Váhom a Bánovce nad Bebravou.

Nie je vhodný čas

Okres Trenčín sa aj naďalej nachádza v štvrtom stupni varovania COVID automatu a situácia so šírením ochorenia je ešte stále vážna. Aktuálnou epidemickou situáciou sa zaoberal i trenčiansky mestský krízový štáb, informovala ďalej hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

„Chorobnosť v meste Trenčín je stále vysoká. Je tu síce náznak mierneho poklesu, ale určite si ešte nemôžeme dovoliť otvárať školy. Bol by to z našej strany zlý krok. Ešte nie je čas na zvýšenie mobility," uviedla regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

Rodičia budú nespokojní

Kým podľa nej nebude výrazný pokles chorobnosti a Trenčín sa nedostane do bordovej farby, určite by mali byť školy zatvorené. „Určite budú rodičia nespokojní, ale verím, že to neskôr pochopia. Ide o zdravie detí, učiteľov, ich samých ako rodičov a v neposlednom rade starých rodičov. Prevláda tu britská mutácia vírusu, ktorá je oveľa infekčnejšia. To musíme mať stále na pamäti," doplnila.

Zákaz prezenčnej výučby na školách sa na základe vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Trenčín vzťahuje i na okresy Nové Mesto nad Váhom a Bánovce nad Bebravou. Školy sú otvorené pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre. V Trenčíne poskytuje takúto starostlivosť o deti Materská škola Legionárska a školský klub detí Základnej školy (ZŠ) Dlhé Hony.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM