Filip Chudý Rôzne

Vakcinačné centrum v Trenčíne zastrešia Považskobystričania: Ako má fungovať? FOTO

Príprava na spustenie Krajského vakcinačného centra v Trenčíne napreduje. Už je známe, koľko ľudí by mohli zaočkovať.

Ilustračný obrázok k článku Vakcinačné centrum v Trenčíne zastrešia Považskobystričania: Ako má fungovať? FOTO
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska župa aktívne pracuje na príprave spustenia Krajského vakcinačného centra (KCV) v Trenčíne, ktoré bude zriadené v priestoroch trenčianskeho výstaviska. To ponúka dostatočnú kapacitu, dostupnosť aj parkovacie možnosti. Informoval o tom na svojom webe Trenčiansky samosprávny kraj (TSK).

Zdravotníci

Pripravované KVC si spoločne prišli pozrieť všetky zložky, ktoré sa budú na jeho zriadení a fungovaní podieľať. Na stretnutí nechýbali ani zástupcovia župnej Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica, ktorá veľkokapacitné vakcinačné centrum zastreší.

„Chcem veľmi pekne poďakovať nemocnici, ale aj všetkým dobrovoľníkom zo Strednej zdravotníckej školy v Trenčíne aj Fakulty zdravotníctva TnUAD v Trenčíne, a rovnako aj lekárom a sestrám, ktoré do centra prídu očkovať,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Kapacita

Maximálna kapacita KVC bude 15 kójí, v prípade, že bude k dispozícii dostatok vakcín, župa by za jeden víkend mohla zaočkovať viac ako 4 000 ľudí.

„Pevne verím, že by sme mohli 20. a 21. marca v tomto centre začať očkovať. Záleží to však od dostupnosti vakcín a od toho, aby Ministerstvo zdravotníctva SR umožnilo obyvateľom kraja, ktorí majú záujem sa zaočkovať AstraZenecou, prístup do objednávacieho systému NCZI,“ zdôraznil župan.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, kde sa bude očkovať.

OBRAZOM: Krajské vakcinačné centrum v Trenčíne na výstavisku pred spustením
6
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM