Rôzne

Trenčianske Teplice sú po zotmení ako z rozprávky: Plesová zima aspoň takto, FOTO

Prvky vianočnej výzdoby v Trenčianskych Tepliciach majú svoj význam. Plesovú zimu pripomína svetelný tanečný pár a klavír.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianske Teplice sú po zotmení ako z rozprávky: Plesová zima aspoň takto, FOTO
Zdroj: Oblastná organizácia cestovného ruchu Trenčianske Teplice

Plesovú zimu na Kúpeľnom námestí v Trenčianskych Tepliciach pripomína svetelný tanečný pár a klavír. Prvky vianočnej výzdoby odkazujú na projekt Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trenčianske Teplice pod názvom Štyri ročné obdobia, informovala o tom Mária Hollá z OOCR.

„Trenčianske Teplice sú okrem unikátnych prameňov známe aj pre históriu a tradíciu kultúrnych podujatí. Aj preto pred rokmi vznikol zaujímavý projekt Štyri ročné obdobia kultúry a noblesy v Trenčianskych Tepliciach, ktorý zahŕňa Literárnu jar, Hudobné leto, Divadelnú jeseň a Plesovú zimu," spomenula Hollá.

Mimoriadna pandemická situácia v krajine v aktuálnom ročnom období podľa nej po prvý raz neumožní ani v Trenčianskych Tepliciach roztancovať tanečné páry tak, ako to bývalo zvykom počas uplynulých rokov v tomto čase.

„Na Kúpeľnom námestí však v týchto dňoch, vždy po zotmení, môže verejnosť obdivovať svetelný tanečný pár a klavír. Ide o zachovanie osadenia časti vianočnej výzdoby, ktoré týmto spôsobom aspoň symbolicky prináša obdobie plesov a Plesovej zimy do jednej z najobľúbenejších kúpeľných destinácií na Slovensku, akou Trenčianske Teplice bezpochyby sú," dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzerá v uliciach kúpeľného mesta.

OBRAZOM: Zimná výzdoba robí Trenčianske Teplice ešte krajšími
8
Galéria

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM