Rôzne

Trenčianske Teplice sú prvé na Slovensku: Problém riešia podľa najnovších trendov

Na pešej zóne v Trenčianskych Tepliciach umiestnili prvý samolisovací smart kontajner.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianske Teplice sú prvé na Slovensku: Problém riešia podľa najnovších trendov
Zdroj: Mesto Trenčianske Teplice

K zníženiu nákladov a zefektívneniu zberu odpadu má v kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice prispieť samolisovací a solárne napájaný smart kontajner. Umiestnili ho v najfrekvento­vanejšej časti pešej zóny.

Podľa primátorky mesta Zuzany Frajkovej Ďurmekovej sú Trenčianske Teplice prvým mestom s inteligentným odpadovým manažérom na Slovensku.

Pešia zóna je tu často doslova preplnená turistami, ktorých lákajú prechádzky mestom, kaviarne, či rozsiahly Kúpeľný park. S vysokou návštevnosťou ide ruka v ruke aj zvýšená produkcia odpadu. Túto problematiku sa vedenie mesta Trenčianske Teplice rozhodlo vyriešiť podľa najnovších trendov.

„Téma odpadového hospodárstva, efektívnosť nákladov s ním spojená a tiež ekologický rozmer spracovania a zberu odpadu je pre naše mesto výzvou do budúcnosti. Som rada, že práve Trenčianske Teplice sa stali prvým mestom na Slovensku, kde môžeme ísť príkladom pre iné mestá. Som presvedčená, že každé mesto s vysokou frekvenciou návštevníkov rieši tieto otázky denne a každý dobrý vzor i rada sú vítané,“ uviedla primátorka.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM