Futbal

Trenčiansky plán v úvode sezóny vychádza: Reakcie na vylúčenie brankára Kukučku

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda remizovali v zápase 5. kola Fortuna ligy s AS Trenčín 1:1. Čo na to povedali tréneri a vylúčený brankár?

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky plán v úvode sezóny vychádza: Reakcie na vylúčenie brankára Kukučku
Foto: András Cséfalvay / Zdroj: FC DAC 1904 Dunajská Streda

Futbalisti Dunajskej Stredy mali pred novou sezónou Fortuna ligy veľké ambície, no v úvode ročníka ich brzdí slabá forma. V nedeľnom zápase 5. kola na svojom ihrisku remizovali s Trenčínom 1:1 a naplno nebodovali po tretí raz za sebou. Dosiaľ majú na konte jediné víťazstvo a v tabuľke sú až na ôsmej priečke. Naopak, Trenčínu sa vcelku darí, dosiaľ prehral iba raz a figuruje na štvrtom mieste.

Plán AS vychádza

Dunajská Streda sa musela zaobísť bez troch hráčov základnej zostavy, chýbal Kružliak, Balič aj Schäfer. Navyše počas týždňa prestúpil do dánskeho SönderjyskE Taiwo. Bez komplikácií sa nezaobišiel ani Trenčín, Lucas Demitra mal byť v základnej zostave, ale pri rozcvičke sa zranil.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Trenčania majú v úvode sezóny majú osem bodov a ťahajú trojzápasovú šnúru bez prehry. Tréner AS Peter Hlinka priznal, že plán zatiaľ vychádza, ale jedným dychom dodal, že do konca ročníka je veľmi ďaleko: „Stále je to len začiatok sezóny, odohrali sme iba päť zápasov. My sme chceli od začiatku vstúpiť do ročníka pozitívne, z toho sa potom odvíja všetko, a to sa nám podarilo. Máme určité nedostatky, vyžadujem od chalanov veľmi veľa. Niečo sa nám darí, niečo nie. Svojím spôsobom som spokojný na 70–80 percent.“

Vylúčený Kukučka

Trenčania dohrávali v desiatich, keď v závere stretnutia videl červenú kartu brankár Michal Kukučka.

„Snažil som sa zabrániť útoku, vybehol som z brány, ale zle som si to vypočítal. Žiaľ, trafil som protihráčovi nohu, takže červená karta je zaslúžená,„ priznal chybu 19-ročný Kukučka. Na jeho miesto sa postavil stredopoliar Madu, keďže v tom čase už nemali Trenčania možnosť striedať. O to viac bol Kukučka rád, že jeho spoluhráči zvládli dohrať duel bez inkasovania: „Dostal som informáciu, že už nemôžeme striedať, takže som svoje veci odovzdal chalanom. Vtedy už nemyslíte na nič iné, len aby chalani udržali výsledok. Trošku mi padol kameň zo srdca.“

Športové správy

Tréner Hlinka sa za mladého brankára postavil a pripomenul, že chyby patria k futbalu: „Michal mohol ísť do tej situácie skôr, v týchto prípadoch musí byť rýchlejší. Ale sú to mladí hráči, musia sa z toho poučiť. Podiel viny tam je, ale nebudeme nad ním lámať palicu. Aj taký je futbal.“

Sumár

FC DAC 1904 Dunajská Streda – AS Trenčín 1:1 (1:1)

Góly: 33. Beskorovainyi – 24. Kadák. Rozhodovali: Glova – Poláček, Vorel, ŽK: Beskorovainyi, Brunetti, Sharani – Yem, Lavrinčík, Ikoba, ČK: 90.+1 Kukučka, 4542 divákov.
DAC: Jedlička – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis – Njie, Andzouana (61. Fábry), Dimun – Divkovič, Nicolaescu (72. Rymarenko), Ciganiks (72. Sharani)
Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Lavrinčík – Gaži, Kadák (81. Kmeť), Zubairu, Azango (71. Tučný), Ibrahim (72. Ikoba)

Názory trénerov

Antal Németh, DAC: „Súhlasím s kolegom. V prvom polčase bol Trenčín lepší. Urobili sme veľa chýb, zaostali sme v ofenzíve. V polčase som sa snažil pomôcť a vyšlo to. V druhom polčase sme mali aj šance, darilo sa nám, aj keď sme robili technické chyby. Potešili ma dve veci. Prvá, že sa fanúšikovia vrátili na tribúny. Druhá vec bola mentalita a bojovnosť."

Peter Hlinka, Trenčín: „Z môjho pohľadu sme videli zaujímavý zápas. V prvom polčase moje mužstvo dominovalo, nevidel som veľké šance u súpera. Dali sme aj pekný gól. Zápas sa otočil v druhom polčase, bola tam fáza, keď Dunajská Streda dominovala. V druhom polčase bola situácia klasicky 50 na 50. Boli tam dobré momenty, diváci videli dobrý zápas, išlo sa hore-dole. Remíza je zaslúžená."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM