Marek Vatraľ Rôzne

Trenčiansky útulok prosí o pomoc: Zíde sa každá šikovná ruka!

Práce majú podľa útulku súvisieť s dostavbou novej prístavby pre psíkov. Čo sa tam má teraz robiť?

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky útulok prosí o pomoc: Zíde sa každá šikovná ruka!
Zdroj: OZ Trenčiansky útulok

Trenčiansky útulok, v ktorom sa denne sa starajú o opustených alebo týraných psov, osud ktorých im nie je ľahostajný, potrebuje pomoc. Známe občianske združenie o tom informuje na svojej oficiálnej facebookovej stránke pod názvom Podaj pomocnú ruku.

Ohlásená brigáda sa podľa organizátorov uskutoční v areáli útulku a potrvá od 13. septembra do 14. septembra v čase od 10:00 hod do 18:00 hod.

Pomocné práce majú podľa nich súvisieť s dostavbou malej budovy budúceho útulku pre psíky. Podľa oficiálnej web stránky občianskeho združenia sa prípravné práce začali ešte v októbri v roku 2016. Podľa zdokumentovaných fotografií práce na stavbe síce s prácami viditeľne pokročili, no stále je tam podľa nich ešte veľa roboty.

A to jeden z hlavných dôvodov, prečo prosia ľudí opäť o pomoc.

Čo sa tam má vlastne robiť?

Tento týždeň by podľa ich slov chceli kompletne dokončiť fasádu a po odstránení lešenia aj plot. Tieto práce sú podľa nich vhodné pre chlapcov.

Vzhľadom k tomu, že v celej budove už majú nový strop, potrebujú, aby im niekto pomohol natrieť ho penetračnou vrstvou. Následne ho chcú natrieť finálnou bielou farbou, takže túto prácu zvládnu hravo aj dievčatá.

Ako ďalej uvádzajú, steny, kam už nepôjde obklad sa taktiež môžu natierať farbou, kedže penetrácia už uschla.

„To čo potrebujeme teraz najnutnejšie, je obklad a dlažba. Čo sa dalo spraviť, to sa urobilo, teraz nás čaká lepenie kachličiek. Ak sa to neurobí, nemôžeme pokračovať ďalej. V krajnej núdzi budeme nútení zavolať firmu, ktorá to síce spraví, ale nebude to zadarmo a financie by sme radšej použili na iné dôležité veci. Preto prosíme, kto s tým má skúsenosť, nemusí to byť tip top, stačí, že to robil doma, príďte nám, prosím, pomôcť,“ uvádza združenie Trenčiansky útulok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM