Rôzne

Trenčín bude mať ďalšie DVE nové CYKLOTRASY: Povedú po týchto uliciach

Cyklistickí nadšenci sa potešia. Trenčianska radnica získala takmer 460 000 eur na ďalšie dva úseky cyklotrás.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín bude mať ďalšie DVE nové CYKLOTRASY: Povedú po týchto uliciach
5
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mesto Trenčín uspelo s dvomi projektmi na zvýšenie mestskej mobility budovaním siete cyklotrás. Do Trenčína tak príde na ďalšie dva úseky cyklotrás viac ako 457 000 eur.

Prvý úsek

Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu požiadalo mesto Trenčín o nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 246 000 eur na projekt Zvýšenie mestskej mobility budovaním siete cyklistickej infraštruktúry v Trenčíne – Modernizácia mestských cyklotrás s cieľom zvýšenia bezpečnosti.

„Bude sa týkať ulíc v mestskej časti Stred – Soblahovská (1. etapa), Legionárska – Námestie sv. Anny – Braneckého a tiež ulíc v mestskej časti Sever – Hodžova a Jasná. Cyklistické komunikácie na týchto uliciach s celkovou dĺžkou 2,870 kilometra získajú vďaka projektu špeciálnu protišmykovú úpravu a vyznačenie bielymi čiarami z tvrdeného plastu,“ uviedla hovorkyňa s tým, že mesto bude projekt spolufinancovať sumou takmer 13 000 eur.

Viac správ zo Slovenska

Druhý úsek

Druhý úspešný projekt sa týka vybudovania novej cyklotrasy na Istebníckej ulici. Táto trasa bude mať kľúčový význam v prepojení už budovaných cyklotrás na uliciach Kasárenská a Na Kamenci s Vážskou magistrálou ako nosným cyklistickým nadregionálnym prepojením.

Na 1,5-kilometrový úsek využije mesto Trenčín nenávratný finančný príspevok takmer 212 000 eur, z vlastných zdrojov použije viac ako 11 000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM