Rôzne

Trenčín hlási voľné miesta v školách: Koľko ukrajinských detí ešte môžu prijať?

Deti sa do škôl umiestňujú podľa počtu voľných miest v jednotlivých ročníkoch. Ešte sú voľné miesta, v škôlkach však výrazne menej.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín hlási voľné miesta v školách: Koľko ukrajinských detí ešte môžu prijať?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín navštevuje aktuálne 108 detí vojnových utečencov z Ukrajiny, v materských školách umiestnili 28 detí. Do základných škôl môžu ešte prijať 320 detí, v materských školách je voľných približne 20 miest pre deti od troch rokov.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, zákonní zástupcovia detí alebo prevádzkovatelia budov, kde sú deti z Ukrajiny ubytované, vypisujú základné údaje o dieťati do dotazníka, ktorý je zverejnený na webstránke mesta.

„Deti sa do škôl umiestňujú podľa počtu voľných miest v jednotlivých ročníkoch. Snažíme sa, aby dieťa navštevovalo školu, ktorú má najbližšiu k miestu bydliska,“ doplnila hovorkyňa.

Na budúci školský rok podľa nej očakávajú nárast záujmu o prijatie detí do materských škôl v mestskej časti Západ, kde sa v posledných rokoch prisťahovalo väčšie množstvo mladých rodín. Podľa skutočného záujmu, ktorý ukáže až zápis do škôlok, plánuje radnica v prípade potreby zvýšiť počet voľných miest v existujúcich predškolských zariadeniach v spomínanej mestskej časti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM