Rôzne

Trenčín sa chystá na Dušičky: Otváracie HODINY cintorínov, prosba mesta k ľudom

Sviatok všetkých svätých sa blíži.trenčianske cintoríny budú do 4. novembra otvorené dlhšie, hliadkovať bude aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín sa chystá na Dušičky: Otváracie HODINY cintorínov, prosba mesta k ľudom
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Trenčianske cintoríny budú v súvislosti so Sviatkom všetkých svätých do 4. novembra pre verejnosť prístupné od 7.00 do 20.00 h. Od štvrtka (21. 10.) umiestnia k vstupom na cintoríny veľkoobjemové kontajnery.

Policajné hliadky

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, kancelária správy pohrebiska v dome smútku Trenčín-Juh bude pre návštevníkov a nájomcov hrobových miest, prípadne identifikáciu hrobových miest, otvorená od stredy do 4. novembra v čase od 9.00 do 17.00 h.

„Na Dušičky bude opäť zvýšená hliadková činnosť mestskej polície v okolí cintorínov i na cintorínoch, a to v denných i nočných hodinách,“ pripomenula hovorkyňa.

Viac správ zo Slovenska

Prosba mesta

Mesto prosí návštevníkov cintorínov, aby pri výbere vencov a kvetov na hroby uprednostnili prírodné materiály a pomohli tak znížiť záťaž na životné prostredie.

„Uctiť si pamiatku zosnulých sa dá aj ekologickejšie, stačí si vybrať prírodné kytičky alebo vysadiť chryzantémy do črepníka miesto umelých vencov, svietnik voliť radšej sklenený, je možné ho použiť viackrát. Podstatné je však prijať myšlienku, že tieto sviatky nie sú o bohatej výzdobe, ale o spomienke na našich blízkych,“ doplnila Ságová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM