Marek Vatraľ Rôzne Správy

Trenčín za slušné Slovensko: Pokojná demonštrácia mala pokračovanie, FOTO

Protestné zhromaždenie za slušné Slovensko sa v Trenčíne uskutočnilo už tretí piatok po sebe. Účasť bola opäť prekvapivá.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín za slušné Slovensko: Pokojná demonštrácia mala pokračovanie, FOTO
28
Galéria

Mesto Trenčín sa podobne ako mnoho ďalších miest na Slovensku a vo svetových metropolách znovu pripojilo k protestu Postavme sa za slušné Slovensko.

Hoci účasť podľa facebookovej udalosti prisľúbilo okolo 500 ľudí, v skutočnosti ich na Štúrovo námestie prišlo podľa spoluorganizátorky Klaudie Brázdilovej okolo 1000. Priebeh stretnutia bol tak isto ako počas minulých týždňov pokojný a bezkonfliktný.

Obdobne ako pri predchádzajúcich stretnutiach mali úvodné slovo organizátorky: Mária Galánková Janíčková a Klaudia Brázdilová. Okrem nich ešte vystúpili: Šimon Žďársky – študent, organizátor protestov proti Kaliňákovi v Prahe, Štefan Richtárech- herec a režisér, Matej Kuna – pracovník s mládežou, dramatik Silvester Lavrík, Ondrej Prostredník – evanjelický teológ a vysokoškolský pedagóg. O hudobnú vložku sa postarala Dianka Minarovičová s príznačnou piesňou Pokoj v duši.

Charakteristickým heslom, ktoré si organizátori osvojili bolo: „Nechceme výmenu, ale zmenu“.

Zhromaždenie trvalo takmer dve hodiny. Pred koncom mali možnosť vystúpiť aj nespokojní občania a povedať, čo si myslia o súčasnej situácii. Na záver sa spoločne zaspievala hymna Slovenskej republiky.

Organizátori opätovne požadujú dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a vyšetrenie všetkých káuz, na ktoré Ján poukázal. Okrem iného žiadajú aj novú dôveryhodnú vládu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM