Marek Vatraľ Rôzne Správy

Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Trenčíne? FOTO

Protestné zhromaždenie za slušné Slovensko sa v Trenčíne uskutočnilo už druhý piatok po sebe. Koľko naň prišlo ľudí?

Ilustračný obrázok k článku Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Trenčíne? FOTO
35
Galéria

Mesto Trenčín sa už druhýkrát po sebe zapojilo do protestu Postavme sa za slušné Slovensko, ktoré sa dnes konalo v desiatkach miest doma i v zahraničí.

Zatiaľ čo minulý piatok sa protestov zúčastnilo okolo 2 500 ľudí, dnes ich bolo podľa spoluorganizátorky Klaudie Brázdilovej okolo 2000. Hoci sa na facebookovej udalosti prihlásilo k trenčianskemu zhromaždeniu iba okolo 983 ľudí. Atmosféra bola opäť pokojná.

Okrem organizátorov na námestí vystúpili: Ondrej Broska z občianskeho združenia ENJOY, Helena Hudačková – študentka filmovej tvorby VŠMÚ, Ivan Kozák – herec a skladateľ, Erika Kostková z TEDx Trenčín, Ľudovít Sebelédi – učiteľ a člen Nových školských odborov a štrajkového výboru učiteľov, Lujza Garajová Schrameková – herečka a komička, skupina Uhol Dopadu a mnohí ďalší.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a nová slušná vláda. Na zhromaždení tiež zbierali podpisy pod petíciu za referendum o predčasných voľbách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM