Futbal Šport Video

Trenčín zdolal Poliakov v odvetnom zápase: Postup už má istý! VIDEO, FOTO

V treťom predkole sa zverenci trénera Ricarda Moniza stretnú s holandským Feyenoordom Rotterdam.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín zdolal Poliakov v odvetnom zápase: Postup už má istý! VIDEO, FOTO
21
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili vo štvrtok v Myjave v odvetnom zápase 2. predkola Európskej ligy nad Górnikom Zabrze 4:1 a zabezpečili si postup do 3. predkola. V minulotýždňovom prvom zápase v Poľsku uspel slovenský zástupca 1:0.

V 3. predkole sa zverenci trénera Ricarda Moniza stretnú s holandským Feyenoordom Rotterdam. Prvý zápas odohrajú Trenčania vo štvrtok 9. augusta na štadióne v Žiline, odveta je na programe 16. augusta v Holandsku.

Priebeh stretnutia

Domáci začali od začiatku ofenzívne, vypracovali si aj prvú šancu, Manceho však obrana Górnika dobre zablokovala. Poliaci odpovedali nepresnou strelou Žurkowského, ku ktorému sa odrazila lopta pred šestnástkou. V desiatej minúte sa k rozohrávke priameho kopu postavil Sleegers a po jeho prudkom centri tečoval Igor Angulo loptu do vlastnej siete.

Zaskočení Poliaci sa ešte nestihli poriadne spamätať, keď do šestnástky vnikol Hamza Čatakovič a ľavačkou poslal loptu do siete po druhý raz. Górnik mohol znížiť 15 minút pred koncom prvého dejstva, keď po rohovom kope neodpratali Trenčania loptu do bezpečia, ale následná strela spoza šestnástky skončila vysoko nad. Pred koncom polčasu ešte zaujala šanca Azanga, jeho strelu vyrazil Loska na rohový kop.

Do druhého polčasu pripravil tréner Zabrze Marcin Brosz dve zmeny, ktoré mali pomôcť k obratu. V jeho úvode sa Poliakom darilo držať loptu na kopačkách, prvú šancu po prestávke si vypracoval po desiatich minútach, ale Angulo v dobre pozícii vystrelil slabo. Trenčín čakal na kontru a tá mu vyšla v 59. minúte.

Philip Azango po nej zvýšil už na 3:0. Górnik síce hneď z ďalšieho protiútoku znížil po zásahu Daniela Smugu na 1:3, ale v zostávajúcich minútach si zverenci Ricarda Moniza nielen že držali dvojgólový náskok, ale v závere ho ešte zveľadili po druhom góle Čatakoviča. Po záverečnom hvizde rozhodcu Hobber Nilsena tak na štadióne v Myjave zavládla postupová radosť.

Výsledok a zostavy

AS Trenčín – Górnik Zabrze 4:1 (2:0)

Góly: 20. a 90. Čatakovič, 10. Angulo (vlastný), 59. Azango – 61. Smuga. Rozhodcovia: Hobber Nilsen – Ytterland, Bashevkin (Nór.), ŽK: El Mahdioui – Matuszek, 1897 divákov.

/prvý zápas 1:0, do 3. predkola postúpil AS Trenčín/

Trenčín: Šemrinec – Yem, Šulek, Lawrence, Skovajsa – Čatakovič, El Mahdioui (90.+ Van Arnhem), Zubairu – Sleegers, Mance (90.+ Umeh), Azango (86. Bukari)

Zabrze: Loska – Wolniewicz, Wisniewski, Suarez, Gryszkiewicz – Liszka (46. Smuga), Matuszek, Žurkowski, Urynowicz (46. Nowak) – Angulo, Jimenez (73. Ryczkowski)

Hlasy po zápase

Ricardo Moniz, tréner Trenčína: „Nebolo to pre nás ľahké stretnutie, náskok 1:0 býva zradný. Chceli sme na súpera vytvoriť tlak, čo sa nám v prvom zápase nedarilo, teraz to bolo lepšie. Pre mňa je dôležité, že sme skórovali po rôznych herných situáciách. Po polčase som hovoril chalanom, že hráme tak, ako by to bolo stále 0:0. Čaká nás Feyenoord, chceme aj proti nemu ukázať náš potenciál.“

Zdroj: Dnes24.sk

Marcin Brosz, tréner Zabrze: „Pre nás v klube je toto ťažká chvíľa a musíme sa z toho dostať. Chceli sme ísť rozhodne ďalej. V druhom zápase bol rozdiel medzi oboma mužstvami badateľnejší, ale prispel k tomu aj prvý gól. Postúpil lepší tím, nie je o čom polemizovať.“

Zdroj: Dnes24.sk

Igor Šemrinec, brankár Trenčína: „Zápas sa vyvíjal presne podľa našich predstáv. Dali sme prvý gól, čo bolo veľmi dôležité. Pred nami je teraz Feyenoord, čo je veľká výzva, ale ešte predtým musíme odčiniť prehru z prvého kola Fortuna ligy.“

Lukáš Skovajsa, obranca Trenčína: „Tento zápas bol o tom, kto dá prvý gól. Boli sme to my a to nás nakoplo. Dali sme potom pekné góly, zaslúžene sa tešíme z postupu. Nemali sme sa čoho báť ani po inkasovanom góle, boli sme si vedomí našej kvality.“

V OBRAZOCH: Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v o odvetnom zápase nad Poliakmi Gór
21
Galéria
Zdroj: TASR

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM