Futbal

AS Trenčín nad Poliakmi vyhral: Súpera prekonal s tesným náskokom

Zverenci trénera Ricarda Moniza triumfovali na ihrisku poľského tímu Górnik Zabrze.

Ilustračný obrázok k článku AS Trenčín nad Poliakmi vyhral: Súpera prekonal s tesným náskokom
Zdroj: TASR

Futbalisti AS Trenčín zvíťazli vo štvrtok v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy na ihrisku poľského tímu Górnik Zabrze 1:0. O jediný gól stretnutia sa postaral v 39. minúte Philip Azango.

Odveta je na programe o týždeň 2. augusta o 17.30 h na Myjave.

Priebeh zápasu

Domáci už v úvode pohrozili rýchlou akciou, Jimenez sa však ocitol v ofsajde. Potom sa hrala opatrná, ale vyrovnaná partia, v 14. minúte sa však mohli dostať do vedenia domáci. Po chybe Trenčanov sa na Šemrinca rútila až trojica hráčov Zabrze, ale sľubnú šancu zmarila nepresnosť vo finálnej fáze. S koncom polčasu mali hráči AS loptu častejšie na kopačkách a územnú prevahu dokázali aj využiť. V 39. minúte sa Čatakovič pohral s obranou Górnika, prihral loptu na voľného Azanga, ktorý ju nekompromisne poslal do siete – 0:1. Do kabín mohli ísť Trenčania aj s vyšším náskokom, ale Manceho strela len tesne minula bránku.

Začiatok druhého polčasu patril opäť Trenčanom, ale po chybe v 50. minúte mohli inkasovať. Smuga však na prekvapenie všetkých minul prázdnu bránku. O päť minút neskôr sa už tribúny radovali z gólu, ale opäť predčasne, domáci totiž strelili gól z ofsajdovej pozície. V tejto fáze zápasu sa Poliaci čoraz viac tlačili pred bránku Trenčína, ale chýbalo im viac pokoja vo finálnej fáze. Ich tlak však narastal, hráči AS museli byť neustále v pozore. Zverenci trénera Ricarda Moniza napokon tento tlak ustáli a do odvety si vezú sľubný náskok.

Zostavy a striedania

Zabrze: Loska – Wolniewicz, Wisniewski, Suarez, Gryszkiewicz – Liszka (78. Biedrzycki), Matuszek, Žurkowski, Smuga (61. Urynowicz)- Angulo, Jimenez

Trenčín: Šemrinec – Yem, Šulek, Lawrence, Julien (89. Skovajsa) – Čatakovič (83. Ubbink), El Mahdioui, Zubairu – Sleegers (73. Bukari), Mance, Azango

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM