Kultúra Video

Trojročná prestávka sa skončila: Kus našej histórie na VIDEO a FOTO

Po trojročnej prestávke opäť sprístupnili verejnosti expozíciu Trenčianskeho múzea Kúrii Ambrovec v Beckove. Čo ponúka?

Zdroj: Dnes24.sk

Honosne zariadený interiér šľachtického obydlia, život a tvorbu Jozefa Miloslava Hurbana a historické nálezy z hradu Beckov ponúka návštevníkom zrekonštruovaná kúria Ambrovec v Beckove. Po trojročnej prestávke je po utorkovom slávnostnom otvorení pripravená od stredy (3. 6.) prijímať návštevníkov.

Expozícia Trenčianskeho múzea

Ako informovala Radovana Keliarová z oddelenia marketingu Trenčianskeho múzea v Trenčíne, Beckov patril v minulosti k sídlam s najväčšou hustotou šľachtických a zemianskych rodín v celom Uhorsku.

„Význam Beckova dodnes pripomína veľký počet kúrií, ktoré vybudovali v 17. storočí. V jednej z nich, patriacej rodine Ambrovcov, sídli expozícia Trenčianskeho múzea v Trenčíne. Venovaná je histórii Beckova a slávnym osobnostiam, ktoré sa tu narodili, alebo tu pôsobili a ktorá po trojročnej prestávke o sebe znova dáva vedieť,“ priblížila Keliarová s tým, že prvá expozícia tu bola už v roku 1988 a návštevníkom ponúkala nálezy z hradu, exponáty zo sakrálnych stavieb a poľnohospodárske nástroje.

Otváracie hodiny

Od nových expozícií očakáva vedenie múzea predovšetkým zvýšenie návštevnosti a verí v skvalitnenie služieb a zvýšenia úrovne cestovného ruchu v regióne. Úpravou a revitalizáciou kúrie sa vytvára priestor na vystavenie kľúčových zbierkových predmetov, kultúrne vyžitie, relax a nové zážitky v podobe prednášok a aktivít pre rôzne vekové kategórie.

Kúria Ambrovec je pre verejnosť otvorená počas sezóny okrem pondelka – v čase od 9.00 do 17.00 hod.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si ja zábery z expozície.

FOTO: Kúria Ambrovec v Beckove je po trojročnej rekonštrukcii opäť sprístupnená
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM