Lenka Merava Rôzne

Údajný "anjel smrti" pracoval dva roky v trenčianskej nemocnici

Jaroslav D., ktorého v súvislosti so smrťou 63-ročnej ženy v bratislavskej nemocnici obvinili zo zločinu vraždy, pracoval viac ako dva roky vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne.

Ako informoval riaditeľ FN v Trenčíne Rudolf Lintner, obvinený bol v trenčianskej nemocnici zamestnaný na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny od roku 2006.
„Bol to tichý, uzavretý, introvertný človek. Odišiel od nás na vlastnú žiadosť v roku 2008. Neviem, čo ho viedlo k tomu, že urobil to, čo urobil a z akého popudu,“ povedal Lintner.
Možnosť, že niečo podobné spáchal aj počas pôsobenia v trenčianskej nemocnici, je podľa Lintnera len v rovine špekulácií. Ak by podľa neho orgány činné v trestnom konaní prešetrovali aj takú alternatívu, bude sa ňou vedenie FN zaoberať.
Jaroslav D. ako zamestnanec nemocnice počas svojej služby intravenózne aplikoval poškodenej farmaceutika, po podaní ktorých žene v priebehu niekoľkých minút zlyhalo srdce.
Vyšetrovateľ PZ obvinil 29-ročného Jaroslava z okresu Trenčín z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obvinený je momentálne vo väzbe. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM