Monika Földešiová Rôzne

Univerzity v Komárne a Trenčíne zrejme stratia svoj titul

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Univerzita J. Selyeho v Komárne a Akadémia Policajného zboru v Bratislave zrejme od septembra budúceho roka prídu o titul univerzitnej vysokej školy. Predpokladá to návrh ministerstva školstva, kto

Súčasné univerzity sa podľa návrhu majú stať vysokými školami a zmení sa aj ich názov. Podľa vysokoškolského zákona môžu mať slovo univerzita v názve len univerzitné vysoké školy. Po novom by sa tak mali volať Trenčianska vysoká škola Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Vysoká škola J. Selyeho a Vysoká škola – Akadémia Policajného zboru v Bratislave.
Komplexná akreditácia skončila na všetkých troch školách na jeseň 2009. „Akreditačná komisia navrhla, na základe vyhodnotenia plnenia kritérií, zmeniť začlenenie Akadémie Policajného zboru v Bratislave, Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne a Univerzity J. Selyeho…medzi vysoké školy, ktoré nie sú začlenené medzi univerzitné vysoké školy a ani medzi odborné vysoké školy,“ píše sa v dôvodovej správe.
Slovenské vysoké školy zaradil medzi univerzitné od apríla 2002 vysokoškolský zákon. Neuniverzitnou školou sa podľa neho stala len Vysoká škola manažmentu v Trenčíne. Na Slovensku je momentálne 20 verejných vysokých škôl, 12 súkromných a tri – medzi nimi aj Akadémia Policajného zboru – sú štátne.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM