Rôzne

V Trenčíne chystajú veľké stretnutie mládeže: TISÍCE veriacich prídu hľadať Boha

Na Národnom stretnutí mládeže očakávajú v lete v Trenčíne asi 3 000 mladých ľudí. Čo si od toho sľubujú?

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne chystajú veľké stretnutie mládeže: TISÍCE veriacich prídu hľadať Boha
9
Galéria
Zdroj: Rada pre mládež a univerzity KBS

Približne 3000 mladých ľudí z celého Slovenska očakávajú organizátori júlového (28. – 31. júla) Národného stretnutia mládeže T22 v Trenčíne. Memorandum o spolupráci pri organizovaní podujatia podpísali v utorok v Trenčíne biskupi Tomáš Galis a Viliam Judák s trenčianskym primátorom Richardom Rybníčkom.

Cirkev pre mladých

Žilinský diecézny biskup Tomáš Galis, ktorý zastrešuje Radu pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS) pripomenul, že letné stretnutie mládeže v Trenčíne nadväzuje na tri predchádzajúce stretnutia v Ružomberku (2013), Poprade (2015) a v Prešove (2018). Ide podľa neho o mimoriadne podujatie Katolíckej cirkvi na Slovensku

„Chceme pokračovať v tradícii odkazu, že cirkev je otvorená aj pre mladých. Zvlášť v tomto covidovom čase sú mnohí mladí ľudia ustráchaní a nenaplnení. A práve motto stretnutia Vstaň a poď vyššie, by malo byť pre mládež motivačné," priblížil biskup. Ocenil spoluprácu s Trenčianskym samosprávnym krajom i mestom pri príprave stretnutia.

Viac správ zo Slovenska

Cieľová skupina

Hlavnou cieľovou skupinou národného stretnutia mládeže sú mladí ľudia od 14 do 35 rokov z celého Slovenska a zahraniční hostia. Organizátori predpokladajú účasť okolo 2500 – 3000 mladých ľudí, ktorí hľadajú Boha, zmysel života a odpovede na svoje otázky.

Ako povedal nitriansky diecézny biskup Viliam Judák, Trenčín je univerzitným mestom, mestom mladých a ožije aj počas prázdninového obdobia.

„Verím, že tie dni budú požehnané a že sa navzájom obohatíme. Načrieme aj do bohatej histórie Trenčína, ktorá siaha až do rímskych čias," doplnil nitriansky biskup.

Správy z Trenčína a okolia

Počas pápežovej návštevy

Podľa Rybníčka je vedenie mesta hrdé na to, že Národné stretnutie mládeže, ktoré ohlásili počas návštevy pápeža Františka na Slovensku, sa uskutoční práve v Trenčíne.

„Pre mesto to znamená veľmi veľa. Stretnutie pomôže duchovne pookriať. Je to pre nás veľká česť a urobíme všetko pre to, aby sme pripravili také podmienky, aby sa mládež z celého Slovenska cítila v Trenčíne dobre a aby na stretnutie v našom meste nikdy nezabudla," skonštatoval primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo pri podpise memoranda.

FOTO: Primátor Trenčína podpísal memorandum o spolupráci s biskupmi
11
Galéria
Zdroj: Rada pre mládež a univerzity KBS

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM