Filip Chudý Rôzne Video

V Trenčíne premáva turistický vláčik: Prevádzkové HODINY a mapy trás, VIDEO

Turistov k Trenčianskemu hradu po novom vyvezie vláčik. Využiť sa dajú dve okružné trasy, ich súčasťou je aj okruh v centre Trenčína.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Návštevníkov na Trenčiansky hrad po novom vyvezie i turistický vláčik. Nová atrakcia začala fungovať posledný májový víkend. Okrem sídla Matúša Čáka Trenčianskeho zavedie turistov i na športovo-rekreačný areál.

Prevádzkové hodiny

Turistický vláčik dostal meno Matúš Čák. „Vláčik je určený všetkým, ale hlavne Trenčanom, keďže im niečo také chýbalo," povedala za prevádzkovateľa turistickej atrakcie Zuzana Ludvigová.

Vláčik bude podľa nej jazdiť celé leto, každý deň od 9.00 do 21.00 hod. Až do konca septembra.

Viac o Trenčianskom hrade

Trasy

„Máme dve základné trasy, jedna vedie na Brezinu a druhá na Ostrov. Súčasťou oboch trás je i okruh centrum,„ doplnila s tým, že vlak počas svojej cesty na Brezinu musí podľa Ludvigovej prekonať i stúpanie 14,5 percenta. „Má dva vozne, pričom do každého z nich sa zmestí 28 ľudí, naraz ich tak odvezie 56,“ dodala.

Okruh centrum:
Štart je vždy od zastávky Galéria pri Zlatej Fatime, pokračuje cez zastávku Hviezda —> ODA —> Vodník —> Morový stĺp —> a Hotel Elizabeth. Odtiaľ vláčik pokračuje na okruh Brezina alebo na okruh Ostrov.

Okruh Brezina:
Centrum —> Železničná stanica —> Kukučínová —> Brezina —> Čerešňový sad (otoč Hrad) a svoj okruh dokončí po tej istej trase späť. Je možné zakúpiť si aj jednosmerný lístok Centrum → otoč alebo otoč → Centrum. Pri zakúpení lístku na celý okruh je možné na otoči vystúpiť a dokončiť svoj okruh neskorším spojom.

Okruh Ostrov:
Centrum —> Železničná stanica —> Športová hala —> Štadión —> Kúpalisko —> Ostrov (otoč Ostrov). Je možné zakúpiť si aj jednosmerný lístok Centrum → otoč alebo otoč → Centrum. Pri zakúpení lístku na celý okruh je možné na otoči vystúpiť a dokončiť svoj okruh neskorším spojom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V fotogalérii nájdete aj mapky trás, kadiaľ vláčik premáva.

OBRAZOM: Na Trenčiansky hrad premáva turistický vláčik Matúš Čák, MAPKY trás
9
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM