Rôzne

Väčšina trenčianskych rodičov už mala dosť čakania a poslala deti do školy

Trenčín otvoril prezenčnú výučbu na prvom stupni. Do školských lavíc napriek odporúčaniam zasadlo viac ako 81 percent detí.

Ilustračný obrázok k článku Väčšina trenčianskych rodičov už mala dosť čakania a poslala deti do školy
Zdroj: Dnes24.sk

Samospráva Trenčína v pondelok obnovila prezenčné vyučovanie na miestnych základných školách (ZŠ). Do školských lavíc v zmysle platných nariadení zasadlo viac ako 81 percent detí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Bez problémov

„S prezenčnou výučbou dnes začalo všetkých deväť škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín. Prezenčne sa učí len prvý stupeň," povedala Ságová.

Mesto podľa nej nezaznamenalo problémy s nástupom učiteľov do práce, a to i v prípade nežiaducich účinkov po vakcinácii proti ochoreniu COVID-19.

Podmienkou test

Samospráva obnovila prezenčnú výučbu na ZŠ a otvorila materské školy napriek odporúčaniam hygienikov, ktorí to pre horšiu epidemiologickú situáciu v okolitých okresoch neodporúčali. Rovnaké stanovisko zaujal i mestský krízový štáb. „Keďže odporúčanie nemá žiadny právny rámec na rozhodnutie a nedáva ani možnosť mestám a obciam v okrese postupovať jednotne, rozhodli sme sa školy otvoriť. Lebo teraz už nemá zmysel mať v Trenčíne iný stav ako v okolitých obciach alebo naopak,“ zdôvodnil primátor Richard Rybníček.

Podmienkou nástupu dieťaťa do školy je negatívny antigénový alebo PCR test u oboch rodičov, prípadne potvrdenie o prekonaní ochorenia. Rodič alebo dieťa museli navyše v pondelok odovzdať učiteľke čestné vyhlásenie, že dieťa neprejavuje príznaky akútneho ochorenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM