Rôzne

Vakcinácia v Trenčianskom kraji: NÁPAD, ako priblížiť očkovanie k pacientovi

Podľa Trenčianskej župy by malo Ministerstvo zdravotníctva SR umožniť všeobecným lekárom očkovať v ambulanciách.

Ilustračný obrázok k článku Vakcinácia v Trenčianskom kraji: NÁPAD, ako priblížiť očkovanie k pacientovi
1
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR by malo umožniť všeobecným lekárom vykonávať vo svojich ambulanciách očkovanie pacientov proti ochoreniu COVID-19. Počas brífingu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) o vakcinácii to povedala vedúca odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK Elena Štefíková.

„Očkovanie vždy bolo doménou všeobecných lekárov a pediatrov. Oni sú najbližšie k pacientovi, vedia najlepšie poradiť, poznajú zdravotný stav svojich pacientov a sami sa ponúkajú, že by v týchto ambulanciách dokázali pacientov očkovať. Preto žiadame ministerstvo zdravotníctva, aby toto všeobecným lekárom umožnilo,“ doplnila Štefíková.

Ako dodala, snahou Trenčianskeho samosprávneho kraja je zabezpečiť dostupnosť očkovania pre obyvateľstvo čo najbližšie k miestu bydliska. V TSK je aktuálne sedem vakcinačných centier, kraj podľa nej rokuje s ďalšími poskytovateľmi ambulantnej zdravotnej starostlivosti, ktorí vyjadrili záujem, že by dokázali vo svojich poliklinikách a zdravotníckych zariadeniach očkovať obyvateľov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM