Kultúra Správy

Veľká noc na Trenčianskom hrade: Hravé podujatia pre deti a dospelých

Malých i veľkých čaká na našom hrade počas štyroch sviatočných dní bohatý program s tematikou Veľkej noci. Čo všetko sa tam chystá?

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc na Trenčianskom hrade: Hravé podujatia pre deti a dospelých
Zdroj: Dnes24.sk

Štyri dni plné tvorivých dielní, hudby, maľovania a predstavovania veľkonočných tradícií prinesie podujatie Veľká noc na Trenčianskom hrade. Pre návštevníkov hradu ho pripravilo od piatku (19. 4.) do pondelka (22. 4.) Trenčianske múzeum v Trenčíne.

Ako informovala Alžbeta Brieda Holúbková z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea v Trenčíne, Papierový piatok ponúkne tvorivé dielničky pre deti s autorom papierových modelov Vladimírom Slobodom, prezentovaných na práve prebiehajúcej výstave Papierová história v Kasárni Trenčianskeho hra­du.

Počas Drotárskej soboty (20. 4.) bude šikovným deťom v rámci tvorivých dielní k dispozícii umelecký drotár Jozef Šabo, kurátor výstavy Svet drôtu a opäť aj dielnička pre záujemcov o papierové modelárstvo.

Maľovanú nedeľu (21.4.) a Hudobný pondelok (22.4.) spríjemnia návštevníkom pobyt na Trenčianskom hrade potulní muzikanti a ich dobová folková hudba, ale aj obľúbené maľovanie na tvár.

„Počas všetkých štyroch dní bude v areáli hradu vajíčková pátračka, hra pre malých pátračov a ich rodičov, kde budú deti hľadať šesť rozkotúľaných veľkonočných kraslíc. Pre každého úspešného detektíva máme prichystanú drobnú sladkú odmenu. K doladeniu sviatočnej atmosféry prispeje aj minivýstava Kraslice z police, kde návštevníci spoznajú kraslice z depozitu Trenčianskeho múzea zdobené technikou oblepovania dužinou špeciálneho druhu močiarnej trávy, vyškrabovaním alebo batikovaním,“ doplnila Brieda Holúbková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Bez maľovaných vajíčok si už veľkú noc ani nedokážeme predstaviť

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM