Rôzne

Vianočné trhy v Trenčíne sa blížia: Prvé INFO o termíne a chystanej novinke

Vonku sa nám ochladilo, dátum v kalendári pokročil, čo signalizuje, že Vianoce sa pomaly blížia. Ale ešte predtým budú v Trenčíne trhy.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Trenčíne sa blížia: Prvé INFO o termíne a chystanej novinke
Zdroj: Marek Vatral / Dnes.24.sk

Vianočné remeselné trhy v Trenčíne, ktoré budú súčasťou podujatia Čaro Vianoc pod hradom, sa začnú 5. decembra, potrvajú do 22. decembra. Remeselníci sa môžu prihlásiť prostredníctvom webovej stránky mesta do 15. októbra.

Ako o tom informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, z 56 drevených domčekov na Mierovom námestí bude 44 pre remeselníkov. V ponuke by mali byť nielen ľudové, ale i moderné remeselnícke výrobky či tradičné potravinárske výrobky, ako medovníky, trvanlivé pečivo, mäsové a syrárske výrobky.

Ako dodala, súčasťou vianočných trhov v Trenčíne budú aj stánky s občerstvením. Ich nájomcovia vzídu z elektronickej aukcie. Občerstvenie s nápojmi by sa malo predávať v šiestich stánkoch, čisto nápoje v štyroch stánkoch, na predaj čapovanej medoviny, včelích produktov a výrobkov je určený jeden stánok.

„Novinkou, ktorú chce mesto tento rok zaviesť, je jeden stánok s horúcimi nealkoholickými nápojmi zo sirupov domácej výroby. Po prvý raz sú určené aj dve miesta na pojazdné predajne – food trucky. Jeden by mal ponúkať teplé jedlá v žemli alebo placke, druhý teplé gastronomické lahôdky. Na prenájom týchto dvoch miest a stánku s nápojmi a domácimi ovocnými produktmi mesto vyhlásilo výberové konania,“ uviedla Ságová.

Ako dodala, na Hviezdoslavovej a Jaselskej ulici pred Posádkovým klubom v Trenčíne budú od 9. do 22. decembra vianočné trhy spotrebného tovaru a textilu. Záujemcovia o predaj sa môžu prihlásiť do 15. novembra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Takto to vyzeralo na vianočných trhoch minulý rok.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM