Webnoviny - Rôzne

Víkend bude tropický, spŕchne len miestami

Na Slovensku sa s príchodom víkendu výrazne oteplí.

(WEBNOVINY) – Tlaková výš, ktorá postupuje od západu smerom na východ cez strednú Európu, prinesie na územie Slovenska tropické teploty.

Informuje o tom stránka Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

V piatok bude už len malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele ešte hrozia prehánky alebo búrky, a to najmä vo východnej polovici Slovenska.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na severovýchode Slovenska okolo 20 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m vystúpi na približne 12 stupňov Celzia. Fúkať bude len slabý premenlivý vietor.

V noci bude prevažne malá oblačnosť, nadránom ojedinele hmlisto. Najnižšia nočná teplota klesne na 11 až 6 stupňov Celzia, v južnej polovici západného Slovenska okolo 13 stupňov Celzia. Fúkať bude len slabý premenlivý, na juhozápade juhovýchodný vietor do 4 m/s (15 km/h).

Mimoriadne horúci bude aj začiatok budúceho týždňa. V pondelok hlásia meteorológovia maximálnu teplotu 34 stupňov Celzia, v utorok 35 stupňov, v stredu až tropických 36 stupňov Celzia.

Predpoveď na víkend

V sobotu bude jasno až polojasno, meteorológovia očakávajú tropické teploty. Denná teplota vystúpi na 26 až 31 stupňov Celzia, na Orave, Liptove a na Spiši okolo 24 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne južný vietor 1 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

V nedeľu by malo byť jasno až polooblačno, cez deň sa môžu len ojedinele vyskytnúť prehánky alebo búrky z tepla.

Najvyššia denná teplota vystúpi na príjemných 27 až 32 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši bude okolo 25 stupňov Celzia.

Fúkať bude prevažne južný vietor do 4, cez deň na západe postupne severozápadný vietor 2 až 6 m/s (15, západ 5 až 20 km/h).

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM