Aktualizované Futbal

Víťazná rozlúčka s rokom 2020: AS Trenčín sa odpútal z dna tabuľky, FOTO

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v zápase 18. kola Fortuna ligy na ihrisku FC Nitra 2:1. S rokom 2020 sa tak rozlúčili víťazstvom.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná rozlúčka s rokom 2020: AS Trenčín sa odpútal z dna tabuľky, FOTO
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Do zápasu aktívnejšie vstúpili domáci. Už v 7. minúte preveril pozornosť brankára Šemrinca strelou spoza šestnástky Magda. Po štvrťhodine hry sa pripomenuli aj hostia. Kadákov center z pravej strany hlavičkoval Ikoba len tesne vedľa. Potom tempo hry trochu ustalo a lopta sa väčšinou pohybovala len medzi šestnástkami. Na prestávku tak odchádzali tímy za bezgólového stavu.

Po zmene strán sa hra viac otvorila. Nitrania to skúšali v 48. minúte zo štandardnej situácie, po Gataričovom centri a následnej umiestnenej strele Adamca sa bravúrnym zákrokom blysol Šemrinec. O tri minúty neskôr sa dostal do obrovskej šance aj Gatarič, ale trenčiansky gólman skvelou reakciou aj v tomto prípade výrazne podržal svoj tím. V 57. minúte vypálil z voleja na domácu bránu Corryn, no tesne minul. Nitrania toto varovanie nebrali vážne a tak o tri minúty neskôr Trenčín kruto trestal. Na Zubairovu strelu bol brankár Harush prikrátky a hostia viedli 1:0.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zverenci trénera Ivana Galáda mohli odpovedať o sedem minút neskôr, keď si Tancíkov prudký center do päťky nasmeroval na vlastnú bránu Šulek. Výborne chytajúci Šemrinec však preukázal svoje kvality a loptu za svoj chrbát nepustil. V 73. minúte však predsa len kapituloval. Po Gataričovom centri z ľavej strany hlavou vyrovnal Mustafič – 1:1. Keď sa už zdalo, že tímy sa rozídu zmierlivo, nečakane udreli hostia.

V 87. minúte sa dostal z hranice šestnástky k strele striedajúci Čatakovič a presnou strelou k žŕdke rozhodol o tesnom víťazstve Trenčína v pomere 2:1.

FC Nitra – AS Trenčín 1:2 (0:0)

Góly: 73. Mustafič – 60. Zubairu, 87. Čatakovič. Rozhodovali: Glova – Somoláni, Perát, ŽK: Kadák (Trenčín)
FC Nitra: Harush – Magda, Kolčák, Podhorin, Kuník – Mustafič, Ngeyitala Lola (46. Adamec) – Chobot (68. Záhumenský), Faško, Gatarič (88. Vrábel) – Franko (56. Tancík)
AS Trenčín: Šemrinec – Mazanovský, Križan, Šulek, Slávik – Kadák (46. Tučný), Letenay (46. Čatakovič), Zubairu – Gaži, Ikoba, Corryn (90.+2 Gajdoš)

Hlasy trénerov

Ivan Galád, tréner FC Nitra: „Chlapci mali dobrý prístup k zápasu a veľkú túžbu zvíťaziť. Trenčín sa v druhom polčase trošku rozohral. Som osobne smutný z výsledku. Verím v lepšie časy v Nitre, pretože tu trénujem deväť rokov a takúto zlú sériu sme tu dlho nemali. Verím, že sa to zmení a snáď sa niektoré veci upravia. Nitra bude stále dobrý klub.“

Stijn Vreven, tréner AS Trenčín: „Som šťastný, že sme vyhrali. Náš tím je zložený z mladých chlapcov a dnes som na nich hrdý. Šance mali oba tímy, ale šťastie sa dnes priklonilo na našu stranu.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

OBRAZOM: FC Nitra - AS Trenčín 1:2
8
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM