Krimi

Vodič nabúral aj nafúkal vyše tri promile: Neuveríte, čo povedal trenčianskym policajtom

Podľa policajnej správy vodič v Trenčíne poriadne nafúkal. Kontrolovali ho po nehode. Kam sa ale chystal?

Ilustračný obrázok k článku Vodič nabúral aj nafúkal vyše tri promile: Neuveríte, čo povedal trenčianskym policajtom
6
Galéria

V nedeľu popoludní 53-ročný vodič vozidla Opel Corsa jazdil od križovatky na Soblahovskej ulici v Trenčíne smerom do centra mesta, keď prešiel do protismeru, kde v tom čase jazdil 46-ročný vodič Suzuki.

Následne došlo k čelnej zrážke oboch vozidiel. Vodič Opla sa nezranil a vodič Suzuki spolu so spolujazdkyňou utrpeli ľahšie zranenia a boli jednorázovo ošetrení. Škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na asi 6000 eur,“ informujú policajti na sociálnej sieti.

Neverili vlastným očiam

Privolaní dopravní policajti oboch podrobili dychovej skúške. U vodiča Suzuki bola dychová skúška negatívna. „Policajti však neverili vlastným očiam, keď pri dychovej skúške u vodiča Opla na alkoteste zasvietila hodnota 1,37 mg/l, čo predstavuje 2,85 promile alkoholu, teda stav vylučujúci spôsobilosť na riadenie vozidla, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky. Opakovaná dychová skúška ukázala hodnotu presahujúcu tri promile alkoholu a to 3,04,“ dodávajú muži zákona.

Zarážajúce je, že policajtom vodič uviedol, že šiel do práce a nečakal, že by mohol toľko nafúkať.

Hrozí mu basa

Dopravní policajti vodiča obvinili z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok.

Vodič s vyše tri promile mal namierené do práce!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM