Samospráva

Vstúpi Rybníček do politickej strany? Primátor Trenčína vyslal jasnú odpoveď

Na politickej scéne dochádza k triešteniu síl a vznikajú nové partnerstvá. Týka sa to aj spolupracovníkov Richarda Rybníčka. Takto to vníma on.

Ilustračný obrázok k článku Vstúpi Rybníček do politickej strany? Primátor Trenčína vyslal jasnú odpoveď
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Nezaradený poslanec Národnej rady SR Tomáš Valášek o svojej politickej budúcnosti debatuje s mimoparlamentným hnutím Progresívne Slovensko (PS) či stranou Spolu. O spájaní demokratických síl sa rozpráva aj s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom. Valášek odišiel nedávno z koalície i zo strany Za ľudí, nasledoval svojho kolegu poslanca a primátora Hlohovca Miroslava Kollára.

Matovič, zlodeji a fašisti

Aj ten avizuje, že v politike nekončí, pripúšťa spoluprácu s PS, hoci s predstaviteľmi hnutia sa ešte nestretol. Valášek tvrdí, že nebude zakladať novú stranu. Kollár zase nechce, aby došlo k chybe, ktorá sa podľa neho udiala nespojením PS, Spolu a Za ľudí do predvolebnej koalície.

„Určite ostávam v politike, chcem pomôcť budovať alternatívu súčasnej koalícii a opozícii. Aby si ľudia, ktorí chcú fungujúce a prosperujúce Slovensko, nemuseli vyberať medzi Igorom Matovičom, zlodejmi a fašistami,“ uviedol Valášek. „Bavím sa s viacerými stranami ako Spolu a Progresívne Slovensko a ľuďmi ako Miro Kollár a Matúš Vallo o spájaní demokratických síl,“ doplnil.

Reakcia Rybníčka

Vallo i Kollár sú viceprezidenti Únie miest Slovenska (ÚMS), ktorú vedie Richard Rybníček. Ten v roku 2016 oznámil založenie vlastnej strany TOSKA, ktorá napokon nevznikla.

V súčasnosti nemá ambíciu vstúpiť do politického subjektu. Uviedol, že o tom nerokuje s Kollárom, Vallom ani nikým ďalším. „Plne sa sústredím na mesto Trenčín a na prácu pre Úniu miest Slovenska. To sú moje priority,“ doplnil.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM