Rôzne

Vyrásť majú v Trenčíne a v obci Chocholná-Velčice: Aký je zámer?

Trenčianska župa chce postaviť dva obytné domy pre klientov DSS Adamovské Kochanovce.

Ilustračný obrázok k článku Vyrásť majú v Trenčíne a v obci Chocholná-Velčice: Aký je zámer?
Zdroj: TASR

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce postaviť v rámci deinštituciona­lizácie Domova sociálnych služieb (DSS) Adamovské Kochanovce dva obytné domy, každý s dvoma bytovými jednotkami. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnil TSK vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Chcú postaviť domy

Cieľom projektu deinštituciona­lizácie je umožniť klientom zariadenia žiť plnohodnotný, dôstojný a nezávislý život v prirodzenom sociálnom prostredí, zabezpečiť im súkromie, možnosti sebarealizácie, pracovnej a sociálnej integrácie podľa ich vlastného výberu, možností a schopností. Projekt deinštituciona­lizácie DSS Adamovské Kochanovce schváli poslanci Zastupiteľstva TSK.

Kraj chce prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu postaviť obytný dom v obci Chocholná-Velčice v Trenčianskom okrese, predpokladaná hodnota zákazky je 597 372 eur bez DPH. Podobný dom s dvoma bytovými jednotkami chce kraj postaviť aj v Trenčíne, kde je predpokladaná hodnota zákazky 582 410 eur.

Lehota

Lehota na predkladanie ponúk je pri oboch verejných obstarávaniach do 20. júla, nové domovy pre klientov DSS by mali byť postavené do 18 mesiacov od zadania zákazky.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM