Rôzne

Súťaž pre cykloturistov: Stačí sa odfotiť a môžete vyhrať

Trenčiansky samosprávny kraj odmení rekreačných cykloturistov využívajúcich cyklobusy. Čo treba pre to spraviť?

Ilustračný obrázok k článku Súťaž pre cykloturistov: Stačí sa odfotiť a môžete vyhrať
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) odmení cykloturistov, ktorí v aktuálnej letnej sezóne využijú službu cyklobusov. Informoval o tom Ľubomír Bobák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

Súťaž o ceny

„Vyhlásili sme súťaž, jej cieľom je odmeniť tých, ktorí sa na cykloturistiku vyberú modrým cyklobusom. Myšlienka zapriahnuť za autobus vozík na transport bicyklov vznikla ešte v roku 2017. Župa tak už štvrtý rok v spolupráci so SAD Trenčín vychádza v ústrety nielen športovým, ale aj rekreačným cyklistom, ktorí chcú spoznávať krásy kraja,“ uviedol Bobák.

Pre tých, ktorí cyklobus využijú, odfotia sa a fotku pošlú na facebookovú stránku Trenčianskeho samosprávneho kraja, pripravil kraj cyklistický balíček. Výhercovia v ňom nájdu praktickú fľašku na vodu či cyklomapu od Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región, ale aj vodoodolné puzdro na smartfón, zvonček alebo bezpečnostné svetlá na bicykel.

Dve trasy

Cyklobusy premávajú v aktuálnej sezóne v Trenčianskom kraji počas sobôt, nedieľ a sviatkov na dvoch trasách. Prvá vedie z Trenčína cez Dubnicu nad Váhom, Ilavu, Hornú Porubu a Valaskú Belú až do Nitrianskeho Rudna. Druhá trasa vedie z Trenčína cez Mníchovu Lehotu, Trenčianske Jastrabie a Dubodiel do Bánoviec nad Bebravou. Sezóna jazdy cyklobusov potrvá do 2. septembra.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

OBRAZOM: Cyklobusy premávajúce z Trenčína do okolia
4
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM