Marek Vatraľ Kultúra Video

Z tohto vám nabehnú zimomriavky: Trenčiansky spevácky zbor zverejnil nové VIDEO!

Školský spevácky zbor Piarissimo sa hudobne spolupodielal na realizácii skladby Kde je môj domov. Vypočujte si z nej malú ochutnávku a pozrite, aké plány ju čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Z tohto vám nabehnú zimomriavky: Trenčiansky spevácky zbor zverejnil nové VIDEO!
Zdroj: Piarissimo

Školský spevácky zbor Piaristického gymnázia Jozefa Braneckého v Trenčíne Piarissimo zverejnil na svojej oficiálnej FB stránke krátku upútavku k novej skladbe Kde je môj domov.

Hoci zatiaľ síce ide iba o torzo, respektíve malú ochutnávku k pripravovanému videoklipu, už teraz je zrejmé, že konečný výsledok bude príjemným prekvapením.

„Táto pieseň vznikla na podnet mojej tety, ktorá žije 25 rokov v Amerike, konkrétne v Bostone, ktorá napísala text a poprosila ma, aby som ho zhudobnil,“ prezradil vo videu mladý skladateľ Juraj Holoda.

S finálnou realizáciou piesne mu napokon pomohol spevácky zbor Piarissimo na čele s jeho dirigentom Martinom Holúbekom.

„S Jurajom Holodom sa poznáme od začiatku zboru, pretože Juraj bol náš prvý korepetítor. Keď prišiel za mnou s nápadom a myšlienkou, aby sme mu pomohli pri realizácii skladby Kde je môj domov, tak sme boli nadšení a podarilo sa nám to zrealizovať,“ ozrejmil v krátkej upútavke dirigent zboru Martin Holúbek.

Okrem iného sme ešte zisťovali, kedy si budeme môcť pozrieť a vychutnať aj celý videoklip k pripravovanej skladbe Kde je môj domov.

„Zatiaľ ide iba o krátku upútavku, keďže Juraj Holoda sa momentálne nachádza mimo Slovenska a vráti sa až v januári. Keď príde, chceli by sme videoklip dokončiť spolu s našim študentom, ktorý nám s jeho realizáciou pomáha. Keď ma Juraj ohľadne spolupráce oslovil, prezradil mi, že jeho teta, ktorá žije v Amerike by tam chcela natočiť dokument o Slovákoch respektíve Čechoslovákoch, ktorí tam žijú. Práve táto pieseň by sa mala stať neskôr titulnou skladbou k spomínanému dokumentu,“ prezradil pre Trenčín24 Martin Holúbek.

Na záver neskrýval nadšenie, že práve ich zbor dostal budúci rok pozvanie do Ameriky medzi krajanov do Bostonu a New Yorku, pre ktorých sa skladba realizovala.

Zdroj: Facebook

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM