Správy Samospráva

Zmena územného plánu umožní prepojenie Meriny so Štefánikovou ulicou

Priemyselný areál Meriny v Trenčíne bude môcť mať dopravné napojenie aj z kruhovej križovatky na Štefánikovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Zmena územného plánu umožní prepojenie Meriny so Štefánikovou ulicou
Zdroj: TASR

Dopravné napojenie umožní piata zmena územného plánu mesta, ktorej obstaranie na stredajšom zasadnutí schválilo trenčianske mestské zastupiteľstvo.

Areál Meriny je podľa platného územného plánu definovaný v južnej časti, vo väzbe na Ulicu M. R. Štefánika, z väčšej časti ako polyfunkčná zóna bývania a občianskeho vybavenia. Len malá časť, dotýkajúca sa jestvujúcej okružnej križovatky, je definovaná ako pešia zóna.

„Medzi okružnou križovatkou pri Maxe na Štefánikovej ulici a areálom Meriny je úzky pás pozemku, ktorý je dnes vlastne parkoviskom pred vrátnicou do Meriny. V územnom pláne mesta to bolo ešte zo starých štúdií ako pešia zóna. To znamená, že cez pešiu zónu nebolo možné napojiť areál Meriny z tejto okružnej križovatky," priblížil trenčiansky hlavný architekt Martin Beďatš.

Ako dodal, doplnkom ÚPN sa zmení pešia zóna na rovnakú funkciu, aká je v areáli Meriny – občianska vybavenosť a bývanie. Merinu tak bude možné dopravne prepojiť so Štefánikovou ulicou, doteraz to bolo možné len z dolnej časti Kukučínovej ulice a zo Železničnej ulice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z TRENČÍNA a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM