Marek Vatraľ Správy Samospráva

Župa vynovila v okrese Trenčín priechody pre chodcov: ZOZNAM, kde je to už bezpečnejšie

Trenčianska župa zmodernizovala stovky priechodov pre chodcov po celom kraji. Pozrite, na ktorých sa zvýšila bezpečnosť v trenčianskom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Župa vynovila v okrese Trenčín priechody pre chodcov: ZOZNAM, kde je to už bezpečnejšie
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyčleňuje od roku 2016 vo svojom rozpočte financie na modernizáciu priechodov pre chodcov nachádzajúcich sa na župných cestách II. a III. triedy. Podľa Mateja Planeka, referenta oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, chce župa zlepšením technického stavu priechodov zvýšiť bezpečnosť chodcov pri prechádzaní cez cestu.

„V aktuálnom roku Trenčianska župa spoločne so Správou ciest TSK pristúpila k realizácii bezpečnostných prvkov na 20 priechodoch pre chodcov po celkom kraji. Župa počas troch mesiacov osadila na vybratých priechodoch v 8 okresoch kraja bezpečnostné prvky a zariadenia v hodnote takmer 225 tisíc eur,“ spresnil Planek.

Ako ďalej Planek uviedol, spolu s úpravou 20-tich priechodov v roku 2018 župa od roku 2016 zvýšila bezpečnosť na viac ako 100 priechodoch pre chodcov po celom Trenčianskom kraji.

Zoznam ciest II. a III. triedy v okrese Trenčín, na ktorých prebehlo počas roku 2018 osadenie bezpečnostných prvkov a zariadení:

Číslo cesty Názov obce/mesta
III/1885 Priechod pre chodcov Trenčín, ul. Legionárska
III/1880 Priechod pre chodcov Trenčín, ul. Biskupická
III/1885 Priechod pre chodcov Trenčianska Turná
III/1885 Priechod pre chodcov Mníchova Lehota
III/1885 Priechod pre chodcov Mníchova Lehota

„V realizácii bezpečnostných prvkov a zariadení na krajských cestách II. a III. triedy bude Trenčianska župa pokračovať aj v budúcom roku. V schválenom Rozpočte TSK na rok 2019 je vyčlenených na osadenie bezpečnostných prvkov na priechodoch pre chodcov 200 tis. eur a na vypracovanie projektových dokumentácií na ich úpravy ďalších 40 tis. eur,“ doplnil Matej Planek z TSK.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM