Správy Samospráva

Jaroslav Pagáč už nebude v dozornej rade AS Trenčín: Kto ho vystrieda vo funkcii?

Nového člena v dozornej rade schválilo v stredu na svojom zasadnutí trenčianske mestské zastupiteľstvo podľa predkladateľa návrhu primátora Trenčína.

Ilustračný obrázok k článku Jaroslav Pagáč už nebude v dozornej rade AS Trenčín: Kto ho vystrieda vo funkcii?
Zdroj: Marek Vatraľ / Dnes24.sk

Podľa predkladateľa návrhu, primátora mesta Trenčín Richarda Rybníčka, mesto je minoritným, desaťpercentným akcionárom spoločnosti AS Trenčín, doterajší člen dozornej rady, prednosta mestského úradu Jaroslav Pagáč sa členstva v dozornej rade vzdal 23. januára tohto roka.

Mesto Trenčín bude v dozornej rade AS Trenčín zastupovať poslanec mestského zastupiteľstva Martin Smolka, ktorý vo funkcii nahradí jej doterajšieho člena Jaroslava Pagáča.

„Keďže mesto Trenčín je akcionárom AS Trenčín, má právo zúčastňovať sa na riadení spoločnosti hlasovaním na valnom zhromaždení, okrem iného aj spolurozhodovať o voľbe členov dozornej rady. V súvislosti s doručeným vzdaním sa funkcie člena dozornej rady bude potrebné v zákonnej lehote na uvoľnené miesto zvoliť nového člena dozornej rady. Voľba nového člena dozornej rady bude vykonaná uznesením valného zhromaždenia spoločnosti AS Trenčín. Následne budú vykonané úkony potrebné na zápis zmien v obchodnom registri,“ uviedol v návrhu Rybníček.

AS Trenčín je obchodná spoločnosť založená najmä s cieľom všestranného rozvoja športu (futbalu) na území mesta Trenčín a v jeho okolí, a tiež organizácie športových súťaží a podujatí i účasti na nich a s tým spojených marketingových a obchodných činností. Dozorná rada je najvyšším kontrolným orgánom spoločnosti. Dohliada na výkon pôsobnosti predstavenstva a uskutočňovanie podnikateľskej činnosti spoločnosti. Dozorná rada sa skladá z troch členov, ktorých volí a odvoláva valné zhromaždenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM