Marek Vatraľ Rôzne Iné športy Video

Akrobacie a cvičenia s vlastnou váhou: Do Trenčína prídu svetovo uznávaní atléti, VIDEO, FOTO

Cez víkend sa uskutoční štvrtý ročník podujatia Born to Trick Challenge. Aký bude program?

Ilustračný obrázok k článku Akrobacie a cvičenia s vlastnou váhou: Do Trenčína prídu svetovo uznávaní atléti, VIDEO, FOTO
21
Galéria
Zdroj: Born to Trick Challenge

Cez víkend sa v Trenčíne uskutoční v poradí štrtý ročník obľúbeného podujatia Born to Trick Challenge. Podľa jednej z organizátoriek podujatia Kristíny Špačkovej ide o medzinárodnú súťaž nadšencov akrobacie a cvičenia s vlastnou váhou.

"Každoročne sa tu stretávajú ľudia z okolitých krajín vrátane Slovenska, Česka a Maďarska. Taktiež hostíme svetovo uznávaných atlétov, ktorí nám robia zároveň poradcov tejto súťaže. Tento rok tu bude napríklad Krystian Kowalewski z Poľska, Vadim Oleynik z Ukrajiny a zo Slovinska príde Dominik Sky, " uviedla Špačková.

V súťaži budú zastúpené disciplíny parkoure, freerunningu, street workoute a kalistenike. V čom spočíva ich zmysel?

"Parkoure a freerunning sú veľmi podobné disciplíny. Cieľom disciplíny parkoure je čo najefektívnejší pohyb, to znemená prebehnúť z bodu A do bodu B. Čo sa freerunningu týka, tu už sú zahrnuté aj akrobatické prvky, ktoré sú pre diváka atraktívne. Naopak pri street workoute a kalistenike ide o cvičenia s vlastnou váhou, kde chalani predvádzajú rôzne silové prvky, napríklad v podobe zhybov. Popri tom tu ešte zapájajú rôzne otočky alebo výdrže v stojkách, " ozrejmila organizátorka Kristína.

Čo sa podujatia týka, ide podľa organizátorky o jediné svojho druhu na Slovensku. Uskutoční sa v Born to Trick Parku, ktorý si nadšenci spomínaných disciplín postavili svojpomocne s účasťou OZ Pre prírodu.

Zdroj: YouTube.com

Podľa organizátorky bude pre divákov pripravený aj pestrý program vrátane skvelých súťaží o vecné ceny, workshopov, skákacích atrakcií nielen pre najmenších, maľovania na tvár. Samozrejmosťou sú aj dobré jedlá a nápoje. Návštevníci si môžu užiť aj výhľad na celý areál z perfektného červeného dvojposchodového autobusu. Vo večerných hodinách po vyhlásení výsledkov bude v Born to Trick Parku open air Afterparty. Na druhý deň v nedeľu od 10:00 bude prebiehať tréning a workshopy parkouru, freerunningu, street workoutu a kalisteniky.

Pozrite si aj fotogalériu z minulých ročníkov Born to Trick Challenge v Trenčíne

V obrazoch: Born to Trick Challenge v Trenčíne
21
Galéria
Zdroj: Born to Trick Challenge

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM