Filip Chudý Krimi

Anna (67) z Trenčína nafúkala takmer tri promile, sadla do auta a… FOTO z miesta

Pohotovostná motorizovaná jednotka (PMJ) z Trenčína riešila prípad v našom meste, v ktorom bola zainteresovaná 67-ročná Anna z Trenčína.

Ilustračný obrázok k článku Anna (67) z Trenčína nafúkala takmer tri promile, sadla do auta a… FOTO z miesta
8
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Elena Antalová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne uviedla, že denne apelujú na vodičov, že alkohol za volant nepatrí. „Smutné je, že týchto vyslovene nezodpovedných vodičov neodradí ani hrozba trestu odňatia slobody, vysokých pokút, či niekoľko mesiacov až rokov bez vodičského preukazu. Taktiež je smutné, že v pití za volantom, nezaostávajú ani ženy,“ povedala.

„Anna (67) z Trenčína na vozidle Škoda Felicia pri cúvaní z parkovacieho boxu na jednej z trenčianskych ulíc narazila do zaparkovaného vozidla Opel Astra, ktoré poškodila. Po náraze nezostala na mieste a pokračovala v jazde ďalej,“ opísala krajská policajná hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, Anna po niekoľkých metroch narazila do ďalšieho zaparkovaného vozidla. „Poškodila vozidlo BMW 30d, avšak svedkovia privolali políciu. Hliadka PMJ vodičku vyzvala k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a do príchodu ,nehodovkáraʻ ju podrobili dychovej skúške,“ doplnila Antalová.

Podľa jej slov 67-ročná Anna nafúkala 1,16 mg/l, čo predstavuje 2,42 promile alkoholu. „Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu. Alkotest ukázal hodnotu 1,35 mg/l, čo predstavuje 2,81 promile,“ pripojila s tým, že bolo šťastím, že vodička nikoho na ulici nezranila.

Policajti podľa hovorkyne 67-ročnú vodičku v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a po lekárskom vyšetrení skončila v cele. „Anna bola obvinená z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky je trestná sadzba v zmysle zákona až jeden rok odňatia slobody. O jej treste sa rozhodovalo na Okresnom súde v Trenčíne,“ dodala Antalová.

Pozrite si aj policajné zábery z prípadu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

FOTO: Anna (67) z Trenčína narazila do dvoch áut, navyše nafúkala
8
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM