Barbara Dallosová Krimi

Ľuboš (35) šoféroval cez Trenčín, všimli si ho dopraváci: Skončil v policajnej cele

Vodiča si všimli dopravní policajti, keď odignoroval dopravnú značku. Keď ho zastavili, ukázalo sa, že toho má na rováši viac.

Ilustračný obrázok k článku Ľuboš (35) šoféroval cez Trenčín, všimli si ho dopraváci: Skončil v policajnej cele
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

O prípade vodiča, ktorý v Trenčíne na Zlatovskej ulici nerešpektoval dopravené značenie a následne i nafúkal, informuje krajská polícia na svojom oficiálnom facebookovom profile.

Ako opisuje polícia, krajskí dopraváci zastavili Ľuboša (35) z Trenčianskeho okresu na VW Touran po tom, čo nerešpektoval značku prikázaný smer jazdy.

,,Preto ho policajti predpísaným spôsobom zastavili a skontrolovali. Pri tejto kontrole bol podrobený dychovej skúške s výsledkom merania 0,53 mg/l, čo predstavuje 1,10 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška ukázala o niečo nižšiu hodnotu, a to 0,49 mg/l, čo predstavuje 1,02 promile alkoholu. Preto vodiča obmedzili na osobnej slobode a následne po lekárskom vyšetrení umiestnili do policajnej cely," konkretizujú policajti.

Ako dodávajú, keď vodič nafúka nad jedno promile, dopúšťa sa trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za tento skutok je trestná sadzba odňatia slobody až na jeden rok. V týchto prípadoch o treste rozhoduje súd.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM