Futbal

AS Trenčín nevyužil obrovskú šancu: Slovan utiekol hrobárovi z lopaty, FOTO

V dramatickom štvrťfinále Slovenského pohára bol AS Trenčín blízko k postupu do semifinále, ale nepomohol mu ani penaltový mečbal.

Ilustračný obrázok k článku AS Trenčín nevyužil obrovskú šancu: Slovan utiekol hrobárovi z lopaty, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa prebojovali do semifinále Slovenského pohára. V stretnutí stredajšieho štvrťfinále Slovnaft Cupu 2019/2020 uspeli v Žiline nad AS Trenčín 6:5 v jedenástkovom rozstrele po tom, ako sa duel v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 2:2.

Zverenci Jána Kozáka ml. si udržali šancu na zisk domáceho double, na čele Fortuna ligy sú s desaťbodovým náskokom. Trenčínu nestačil ani ťah trénera Norberta Hrnčára, ktorý v závere riadneho hracieho času s vidinou rozstrelu poslal do bránky Igora Šemrinca namiesto Menna Bergsena.

Skóre otvoril AS

Prvú výraznejšiu šancu mali Trenčania, Roguljičovu prihrávku z krídla si prebral Čatakovič, strelu však napálil vedľa ľavej žrde bránky hostí. V 14. minúte si na Mohov center zľava nabehol Holman, jeho pokus hlavou nebol presný. Prvý gól strelili v 24. minúte Trenčania. Po centri udržal loptu v hre Čatakovič, prihral ju hlavou pred bránku, kde Ligeon zblízka dopravil loptu do siete pred bezmocným Šullom. O malú chvíľu bolo vyrovnané. Osamoteného Rataa našla prihrávka na kraji pokutového územia, vyslal technickú strelu k žrdi a Bergsen bol bezmocný – 1:1.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

V 29. minúte sa pokúsil vybehnutého Šullu prelobovať Van Kessel, brankár hostí však bol pozorný. V 34. minúte sa snažil predrať do pokutového územia Daniel. Keď sa mu to nepodarilo, vypálil z hranice šestnástky, Bergsen sa včas hodil k zemi a zneškodnil jeho pokus. Po závare v pokutovom území sa v 41. minúte pokúsil o technickú strelu do horného rohu Bukari, minul však bránku Slovana. Po rýchlom protiútoku hostí a spolupráci Holman – Daniel – Moha prvý menovaný nenamieril presne a prestrelil.

Ani druhé vedenie nepomohlo

Prvú vážnejšiu akciu po zmene strán mal Slovan, po faule zahral priamy kop Villar, napálil ho do brvna Bergsenovej bránky. V 56. minúte sa po protiútoku rútil na bránku Van Kessel, trafil však tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Skóre sa zmenilo v 61. minúte, po Bukariho dlhom centri skóroval hlavou Kadák a prekvapil Šullu v bránke hostí. O tri minúty neskôr sa ocitol pred bránkou domácich Daniel, z uhla však trafil Bergsena.

Po prihrávke z ľavého krídla si zbehol do pokutového územia Ratao a v 67. minúte výstavným pokusom vyrovnal na 2:2. V 78. minúte sa Bukariho tečovaný pokus takmer dostal do siete, Šulla ho však vytiahol nad bránku. O malú chvíľu sa Daniel predral po pravom krídle a jeho strieľaný center takmer skončil v bránke. Gól už nepadol, nasledoval jedenástkový rozstrel.

V piatej sérii mal postup na dosah Trenčín, ale po neúspechu Hentyho neskóroval ani Koolwijk. Rozhodla siedma séria, v ktorej nepremenil Ligeon.

AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 2:2 (1:1), 5:6 po 11 m

Góly: 24. Ligeon, 61. Kadák – 27. a 67. Ratao. Rozhodovali: Očenáš – Bobko, Galo, ŽK: Križan, Kapuadi, Van Kessel, Šulek – Villar, 380 divákov
Trenčín: Bergsen (89. Šemrinec) – Šulek, Križan, Kapuadi, Ligeon – Roguljič (57. Kadák), El Mahdioui, Koolwijk – Osman, Čatakovič (74. Depetris), Van Kessel
Slovan: Šulla – Pauschek, Abena, Bajrič, De Marco – De Kamps, Holman (87. Henty), Villar (73. Lichý) – Daniel, Ratao, Moha (46. Ožbolt)

Hlasy po zápase

Norbert Hrnčár, tréner Trenčína: „Páčilo sa mi na našom mužstve, že sme hrali bez strachu, sebavedomo, odvážne, s jasným konceptom, ukázali sme jasnú hernú tvár. Bolo zrejmé, čo chceme hrať, a ako chceme hrať, ten koncept bol jasný. Chceli sme hrať odvážne a útočne, čo sa nám aj darilo, možno až na fázu 15–20 minút v druhom polčase, ale ten zápas sme mali pod kontrolou, dvakrát sme vyhrávali. Mrzia nás situácie za stavu 2:1, keď sme 4, 5-krát išli do prečíslenia a nevyriešili sme to do gólovej šance, ale to patrí k futbalu. Neexistuje väčšia šanca na postup ako pri poslednej penalte. Tú rozhodujúcu sme nepremenili my a tým pádom postupuje Slovan.“

Ján Kozák ml., tréner Slovana: „Myslím si, že to bol výborný futbal. Všetko, čo k tomu patrí, 4 góly, veľa dobrých, krásnych akcií. Myslím si, že sme v druhom polčase išli viac za víťazstvom, mali sme viac čistých šancí a myslím si, že je to zaslúžený postup. Aj keď to bol veľmi ťažký zápas, výborný súper, vážime si postup, tešíme sa z toho a ideme ďalej za naším cieľom, ktorým je, samozrejme, víťazstvo v pohári.“

Pozrite si aj foto zo zápasu.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

FOTO zo štvrťfinále Slovnaft Cupu AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM