Hokej

Barani vybojovali cenný triumf: Oba góly vsietili Trenčanom v 2. tretine, FOTO

Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica zvíťazili v dohrávke 15. kola Tipos extraligy na ľade HK Dukla Trenčín 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Barani vybojovali cenný triumf: Oba góly vsietili Trenčanom v 2. tretine, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Od úvodu sa hral rušný hokej, ktorému nechýbal náboj ani gólové príležitosti. Už v 2. minúte mohol skóre otvoriť Chovan, ale prečíslenie nezakončil ideálne. Iskrilo sa po potýčkach Dudu s Ďatelinkom aj Mahboda s Kostromitinom, ale bezgólové skóre nezmenila ani presilovka Trenčína v 13. minúte. Protiútok hostí gólom nezakončil Michaud.

Banskobystričania si do 2. tretiny preniesli 46 sekúnd z presilovky, počas ktorej si vytvorili tlak a sekundu po nej sa z ostrého uhla presadil Urbánek – 0:1. Ten istý hráč zakončil tlak hostí v 24. minúte, keď využil zakrytý výhľad brankára Valenta a vo svojom štvrtom zápase za „baranov“ strelil štvrtý gól – 0:2. „Vojaci“ odpovedali príležitosťami Minárika a Bezúcha, ale bez gólového efektu.

Trenčania vstúpili do tretej časti s cieľom vyrovnať. Počas vylúčenia Björkunda ešte kontaktný gól nestrelili, no v 48. minúte Hudec upravil na 1:2. Viac im však brankár hostí Weninger nedovolil. V 51. minúte Šoltés v ofenzívnej akcii Banskobystričanov trafil iba do masky brankára Valenta, úspešný nebol na opačnej strane ani Lemcke. Trenčania v závere stiahli brankára, ale ani počas hry šiestich proti piatim sa skóre nezmenilo.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: 15. kolo extraligy v hokeji HK Dukla Trenčín - HC '05 Banská Bystrica
10
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM