Rôzne

Bezplatné antigénové testovanie v Trenčíne: Ako to funguje? FOTO

Pribudla možnosť sa nechač otestovať. Fakultná nemocnica Trenčín spustila bezplatné antigénové testovanie.

Ilustračný obrázok k článku Bezplatné antigénové testovanie v Trenčíne: Ako to funguje? FOTO
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Fakultná nemocnica (FN) Trenčín spustila v pondelok (16. 11.) ráno testovanie antigénovými testami. Odberové miesto je pri vstupe do nemocnice, otestovať sa bezplatne môžu nechať pacienti nemocnice i občania.

Ako informovala hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová, odberové miesto bude otvorené počas pracovných dní od 7.30 do 11.30 hod. V prípade väčšieho záujmu o testovanie môže nemocnica operatívne posilniť personálne kapacity a otváracie hodiny predĺžiť až do 14.30 hod.

„Testovanie je bezplatné. Každý občan sa musí preukázať pri odbere občianskym preukazom a deti do 15 rokov preukazom poistenca. Na vyšetrenie sa dá objednať cez internetovú stránku nemocnice. V prípade nemožnosti objednať sa elektronicky pomôžu občanovi s objednaním administratívni pracovníci odberového miesta. Uprednostníme však objednaných klientov,“ uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, odberové miesto je personálne zabezpečené kvalifikovanými zdravotníkmi – sestrami, praktickými sestrami a zdravotníckymi záchranármi. Spoluprácu ponúkli aj študenti fakulty zdravotníctva trenčianskej univerzity, ktorí pracujú pod dohľadom kvalifikovaného personálu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Titulné foto: ilustračné

Pozrite si, kde miesto na testovanie vo FN Trenčín zriadili.

MIESTO, kde Fakultná nemocnica Trenčín spustila bezplatné antigénové testovanie
2
Galéria
Zdroj: Fakultná nemocnica Trenčín
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM