Rôzne

Bordová Myjava hlási: Antigénové testovanie odhalilo opäť 20 pozitívnych

V Myjave prebieha testovanie kvôli COVID automatu každý týždeň. Otestovali viac ako 3-tisíc a pozitivita zostala na rovnakej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku Bordová Myjava hlási: Antigénové testovanie odhalilo opäť 20 pozitívnych
Zdroj: TASR/Róbert Fritz

Okres Myjava zostáva aj v tomto týždni v bordovej farbe COVID automatu a mesto Myjava preto pre občanov organizovalo testovanie v štyroch samosprávou prevádzkovaných odberných miestach. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.

Za celý týždeň na testovanie prišlo 3 297 ľudí. „V piatok (14. 5.) využilo možnosť dať sa otestovať 2 615 ľudí, čo je takmer rovnaký počet, ako pred týždňom. Antigénové testy v tento deň zachytili desať pozitívnych prípadov, čo predstavuje pozitivitu na úrovni 0,38 percenta," uviedol Hrin.

Okrem toho bolo odberové miesto na štadióne otvorené len v pondelok (10. 5.) a navštívilo ho 682 ľudí. „Z nich mali desiati pozitívny výsledok testu na prítomnosť nového koronavírusu. Za celý týždeň tak malo 20 testovaných pozitívny test a pozitivita dosiahla hodnotu 0,61 percenta, čo je údaj identický s výsledkami z predchádzajúceho týždňa," doplnil hovorca mesta.

V týždni od 3. do 9. mája využilo možnosť otestovať sa 3 253 ľudí, z nich malo 20 pozitívny test a pozitivita dosiahla hodnotu 0,61 percenta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM