Bruschetty, ktoré budete doma piecť zas a znova: Sledujte tú geniálnu kombináciu
Jedlo ako vyšité na slnkom zaliate popoludnie v záhrade. Táto bruschetta sa stane jednou z vašich favoritiek.
Niekedy sa zdá, že vykúzliť trošku slávnostnejšie raňajky býva problém. Pokiaľ vás omrzelo robiť klasické chlebíky so šunkou a syrom, alebo ešte klasickejšie nátierky typu vajíčková či sardinková, inšpirujte sa spolu s nami Talianskom a jeho bruschettami.
Ak do toho urobíme trošku fúzie pomocou tekvice hokkaido, máme niečo naozaj nevšedné.
Je tu pre vás recept, ktorý hýri všetkými farbami a bude chutiť ako zaujímavá a menej tradičná delikatesa celej vašej rodine.
Bruschetta s tekvicou a slaninkou (pre 4 osoby)
Potrebujeme:
- 1 tekvicu hokkaido,
- 200 g šampiňónov,
- 100 g anglickej slaniny,
- 200 g K-Classic Gouda – polotvrdého zrejúceho syra (získal ocenenie Voľba spotrebiteľov – novinka roka 2017),
- štyri bagety
- šalviu,
- cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie.
Postup:
Tekvicu prekrojíme, vydlabeme vnútro a upečieme (netreba pridávať soľ, olej ani žiadne dochucovadlá).
Na panvici osmažíme slaninu nakrájanú na kocky, pridáme šampiňóny a jemne prilejeme olej, následne lístky šalvie, cesnak, čierne korenie a soľ (len pozor, či vôbec treba, pretože slaninka býva riadne slaná).
Nakrájané bagety ponamáčame vo výpeku, na to dáme vrstvu tekvice a zmes slaniny a šampiňónov.
Na vrch zastrúhame K-Classic Gouda a zapečieme. Sledujeme, aby bol povrch krásne ružový.
Náš tip:
Pokiaľ máte radi, odporúčame tekvicu pred zapečením jemne pokvapkať červeným balsamicom.
Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.
Foto: Ilustračné
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy